60-luvulla fanit yrittivät repiä John Lennonin hiuksia, nyt niitä voi ostaa tuhansilla euroilla huutokaupasta

Onhan näitä erikoisia rock-huutokauppoja nähty (kuten Pink Floydin lentävä possun myyminen), mutta useimmiten rock-legendoilta kaupataan lähinnä soittimia ja albumeiden ensimmäisiä kappaleita. Nyt John Lennonin faneille tarjoutuu kuitenkin mahdollisuus ostaa osa artistia itseään.

NME nimittäin raportoi, että Heritage Auctions huutokauppaa parhaillaan pientä tukkoa Lennonin hiuksia. Kaikille avoimen kohteen korkein tarjous on tällä hetkelöä 12 000 dollaria, eli reilut 10 600 euroa. Minimikorotus näyttäisi olevan tuhat dollaria ja huutokauppa on auki vielä kymmenen päivää, joten hinnan voisi hyvinkin kuvitella nousevan.

Nyt myytävä suortuva on leikattu Lennonin hiuspehkosta vuoden 1966 syyskuussa Richard Lesterin ohjaaman How I Won the War -elokuvan kuvauksissa. Se ei siis välttämättä kiinnosta vain musiikki- vaan myös leffakeräilijöitä.

Pitkälle ollaan tultu siitä, kun kirkuvat fanilaumat jahtasivat The Beatlesia ja olisivat varmasti napanneet tukon hiuksia idoleiltaan, jos siihen olisi tarjoutunut mahdollisuus. Nyt kuka tahansa pääsee helpommalla, kunhan vain sattuu olemaan törkeästi ylimääräistä rahaa taskussaan.

Huutokauppakohteen näet tästä.

Lisää luettavaa