Billie Eilish voitti arvostetuimmat Grammyt – Kobe Bryantia muistettiin

Grammy-gaala järjestettiin viime yönä.

27.01.2020

Billie Eilish voitti peräti viisi Grammy-palkintoa. Hänet palkittiin vuoden tulokkaana, Bad Guy -kappale palkittiin vuoden biisinä ja vuoden levytyksenä ja When We All Fall Asleep, Where Do We Go? -albumi palkittiin vuoden albumina ja vuoden pop-albumina. Billie Eilishin veli ja työpari Finneas palkittiin vuoden tuottajana.

18-vuotias Billie Eilish on Grammy-historian nuorin sooloartisti, joka on saanut vuoden albumin palkinnon. Palkintopuheessaan hän tosin oli sitä mieltä, että palkinto olisi kuulunut Ariana Grandelle.

Lizzo oli ehdolla kahdeksassa kategoriassa. Lopulta voitto tuli kolmesta. Truth Hurts oli vuoden pop-sooloesitys, Jerome vuoden perinteinen r&b-esitys ja Cuz I Love You vuoden urbaani albumi.

Lizzo oli myös gaalan ensimmäinen live-esiintyjä. Hän omisti laulamansa Cuz I Love You -kappaleen Kobe Bryantille.

Tämän jälkeen gaalassa nähtiin useita kunnianosoituksia aiemmin päivällä kuolleelle Bryantille. NBA-legenda menehtyi tyttärensä kanssa helikopterionnettomuudessa. Bryant pelasi koko 20 kautta kestäneen uransa Los Angeles Lakersissa, jonka kotiareenalla Grammy-gaala on järjestetty vuodesta 2000. Lizzon lisäksi Bryantia muistivat muiden muassa Alicia Keys, John Legend, DJ Khaled ja Tyler the Creator.

Viimeksi mainittu sai uransa ensimmäisen Grammyn. Se tuli vuoden rap-albumista (Igor). Lehdistötilaisuudessa Tyler the Creator kommentoi kokevansa ristiriitaisia tunteita palkinnosta.

”Toinen puoli minusta on erittäin kiitollinen tunnustuksesta, mutta toisaalta tuntuu loukkaavalta, että aina kun minun näköiset ihmiset tekevät mitä tahansa musiikkia, se luokitellaan räpiksi tai urbaaniksi musiikiksi. Urbaani on vain poliittisesti korrekti kiertoilmaus n-sanalle.”

Tyler the Creatorin tuntemuksille pontta antaa Grammy-gaalan järjestävän yhdistyksen entisen toimitusjohtajan tekemä ulostulo. Anne Dugan sai potkut vain 10 päivää ennen gaalaa ja teki 44-sivuisen kannekirjelmän, joka sisältää vakavia syytöksiä seksismistä ja rasismista yhdistyksen kulisseissa.

Lisää luettavaa