Black Flag -basisti Cel Revuelta on kuollut

07.05.2017

Yhdysvaltalaisessa hardcoreyhtye Black Flagissa bassoa soittanut Cel Revuelta on kuollut aivosyöpään.

Muusikon perhe ilmoitti suru-uutisesta keskiviikkona toukokuun 3. päivä. Bänditoveri Henry Rollins vahvisti uutisen seuraavana päivänä sosiaalisessa mediassa.

Revueltalla todettiin aivokasvain viime kesänä. Kun hänen perheensä sai tietää syövän kasvavan, he toteuttivat joukkorahoituskampanjan järjestääkseen tehokkaampaa hoitoa. Huhtikuussa järjestettiin myös tukikonsertti hoitomaksujen kattamiseksi. Revueltan kunto huononi kuitenkin ja komplikaatiot pahenivat kunnes hän nukkui pois läheistensä ympäröimänä.

Cel Revuelta korvasi basisti Kira Roesslerin Black Flagin riveissä vuonna 1986 ja soitti tällöin yhtyeen viimeisellä kiertueella. Vuonna 2003 Black Flag palasi triona, jossa 80-luvun lopun kokoonpanosta oli Revueltan lisäksi kitaristi Greg Ginn.

Revuelta ei soittanut Black Flagin virallisilla studioalbumeilla. Siitä huolimatta hänestä muotoutui olennainen osa yhtyeen kokoonpanoa. Revueltan soittoa voi kuulla epävirallisella Last Show -konserttitallenteella sekä Program: Annihilation -kokoelmalla. Hän myös esiintyy Black Flag -dokumentissa Reality 86’d.

Revueltan perhe pyrkii joukkorahoittamaan hänen muistotilaisuutensa.

YouTube video

Lisää luettavaa