Blondie työstää uutta albumia: Biisinkirjoittajia löytynyt poppareiden lisäksi The Smithsin ja The Strokesin riveistä

1970-luvulla aloittanut rock-yhtye Blondie on työstämässä uutta albumia, raportoi NME. Yhtyeelle kappaleita rustaamaan on myös buukattu yllättävän kirjava joukko muusikoita pop-tähdistä kitaristeihin.

Omat kappaleensa levylle ovat kirjoittaneet The Smithsin kitaristina tunnetuksi tullut Johnny Marr, sekä The Strokes -kitaristi Albert Hammond Jr. Muita Blondielle kappaleen kirjoittaneita ovat brittiläinen lauluntekijä Charli XCX, sekä australialainen sooloartisti Sia.

Blondien perustajajäsen ja kitaristi Chris Stein on lisäksi kertonut, että myös Kanye West saattaa vierailla albumilla. Steinin mukaan yhtye on jo keskustellut Westin kanssa asiasta puhelimitse, joten yhteistyökuvio vaikuttaa aivan oikeasti mahdolliselta.

Tämä ei olisi ensimmäinen kerta kun Blondie tekee yhteistyötä rap-artistin kanssa, sillä jo vuoden 1999 No Exit -albumin nimikappaleessa vieraili joukko räppäreitä, muun muassa Coolio.

Chris Steinin mukaan Blondien uuden albumin kappaleet ovat jo valmiita, ja solisti Debbie Harryn täytyisi nyt vain ”laulaa enemmän”. Yhtyeen edellinen albumi Ghosts of Download julkaistiin Blondie 4(0) Ever -40-vuotisalbumin kylkiäisenä.

Lisää luettavaa