Bob Dylan -kirjasta tehtiin 600 dollaria maksanut erikoispainos, jossa oli maestron nimikirjoitus – paitsi että

Ei ollut.

22.11.2022

Julkaisijajättiläinen Simon & Schuster myi Bob Dylanin uutuuskirja The Philosophy Of Modern Songin erikoispainosta vähemmän huokealla 599 dollarin hintalapulla. Syynä korkeaan hintaan oli se, että kirjassa kerrottiin olevan Dylanin omin käsin raapustama nimikirjoitus.

Dylan-fanit ovat luonnollisesti parhaimmillaan kohtalaisen keräilyhaluista porukkaa, joten 900 kappaleen nimmaripainosta ostettiin melkoiset määrät. Nimmaripainoksen ostaneet fanit kuitenkin huomasivat nopeasti, että nimikirjoitus oli jokaisessa niteessä täysin identtinen. Kävi ilmi, että Dylan ei suinkaan ollut nimmareita itse kirjoittanut, vaan nimmarit oli raapustettu kirjaan koneellisesti.

Simon & Schuster ei aluksi suostunut maksamaan rahoja takaisin vaan väitti, että kyllä Dylan on hei ihan oikeasti nimmarit kirjoihin kirjoittanut hei. Simon & Schuster kertoi, että heillä on aitoustodistus väitteensä tukena. Myöhemmin Simon & Schusterilta nostettiin kädet pystyyn virheen merkiksi, ja kirjan ostaneet saivat rahansa takaisin.

Lisää luettavaa