Brian Molko järjesti Placebo-albumit parhausjärjestykseen – suosikki yllätti

15.10.2016

Placebo-laulaja Brian Molko rankkasi yhtyeensä levyt parhausjärjestykseen Noiseylle uuden kokoelmalevyn julkaisun kunniaksi. A Place For Us To Dream -kokoelmalevy julkaistiin viime viikon perjantaina.

Kuten äänittäneet muusikot tietävät, omaa musiikkiaan kuuntelee usein kriittisen pikkutarkasti. Huomio voi kiinnittyä soundillisiin yksityiskohtiin, joita kuuntelijat eivät kuule tai eivät välitä niistä. Samat ajatukset heräävät Molkon listasta: hän rankkaa kahdeksi huonoimmaksi Placebo-albumiksi juuri ne, missä tekniset ratkaisut eivät vastaa sitä, mihin Placebo nykyisin studiossa pystyy.

”Pidän kyllä debyyttialbumin kappaleista, mutta soundit ovat aloittelijamaiset”, Molko toteaa debyyttialbumi Placebosta.

Myös mieltymykset ovat muuttuneet. Paikoin erittäin synkistä kappaleista tunnettu yhtye pyrkii Molkon mukaan nykyään tuottamaan euforiaa musiikillaan. Tätä liian synkät albumit eivät enää laulajassa herätä.

Brian Molkon listan ja mietteet löytyvät alta. Parhaaksi levyksi Molko valitsi yllätyksen, joka voi liittyä paljonkin sen tuoreuteen.

8. Black Market Music (2000)

”Levy kärsii erityisesti virheistä ja soundeistaan. Tämä on todella synkkä levy, joten se ei juurikaan tuota euforiaa, johon nykyään musiikissa pyrin.”

7. Placebo (1996)

”Tämä on äärimmäisen alituotettu levy, tosin se myös nosti meidät maailmankartalle. Minulle levy kuulostaa naiivilta: siltä, miltä ensi kertaa studiossa työskentelevä bändi kuulostaa. Ja kun sanon naiivi, en tarkoita kappaleita. Albumin soundi ja sävellykset ovat minulle kaksi hyvin eri asiaa. Levyn biisit ovat melko cooleja.”

6. Without You I’m Nothing (1998)

”Levy oli hyvin vaikea tehdä, sillä meillä oli hyvin vaikea suhde tuottajamme Steve Osbornen kanssa. Studiosessioiden loppupuolella emme enää edes puhuneet toisillemme, vaikka mitään erityisiä kiistoja ei ollut. Kun aloitimme, puhuimme hyvin vähän toisillemme, ja kun kuukaudet kuluivat, kommunikaatio väheni lopulta olemattomiin. Tunnelma oli hyvin outo.”

5. Battle For The Sun (2009)

”Bändissä oli hiljattain vaihtunut rumpali. Aiempi levymme oli hyvin klaustrofobinen, ja nyt halusimmekin tehdä elokuvallisen ja ’hymnimäisen’ albumin. Lopputulos oli hyvin rumpu- ja kitarapainotteinen. Mielestäni levy kuulostaa siltä, kuin bändi yrittäisi löytää uutta identiteettiä itselleen.”

4. Sleeping With Ghosts

”Pidän levystä, koska se on yksi uskaliaimmista ja elektronisimmista levyistämme. Se on loistava yhdistelmä kaikkea sitä, mitä yritimme tehdä: sekoittaa soundiimme vintagesyntetisaattoreita ja ’old school’ analogiäänitystekniikoita.”

3. Meds (2006)

”Olen yllättynyt, kuinka onnistuimme tekemään näin ehjän levyn, ottaen huomioon kuinka loppuun palaneita olimme levyn teon aikana.”

2. Loud Like Love (2013)

”Tämä levy oli meille iso käännekohta. Battle For The Sun -levyllä yritimme löytää bändille uuden identiteetin, kun taas Loud Like Livella olimme hyvin sinut sen kanssa, mitä sillä hetkellä olimme.”

1. MTV Unplugged (2015)

”Yksi tärkeimmistä hetkistä urallamme. Menneisyytemme pystyttiin ikään kuin tulkkaamaan uudestaan. Olen aivan haltioissani tästä levystä.”

Lisää luettavaa