Bruce Springsteenin manageri puolustaa Springsteenin tulevan kiertueen lippujen hinnoittelua, vaikka osa lipuista maksaa yli 4000 dollaria

"Hinnoitellessamme kiertueen lippuja katsoimme tarkasti, mitä vertaisemme ovat tehneet."

28.07.2022

Viime viikolla kerroimme, että Bruce Springsteenin ja hänen E Street Band -taustayhtyeensä ensi vuoden konserttikiertueen lippuhinnat nousivat poikkeuksellisen korkeiksi: liput ovat saattaneet maksaa mitä tahansa 1000 ja 5000 dollarin väliltä. Tämä johtuu lippuja myyvän Ticketmaster-sivuston käyttämästä markkinahintaan pohjautuvasta systeemistä, jonka myötä lippujen korkea kysyntä voi nostaa näiden hinnan pilviin.

Nyt Bruce Springsteenin managerilta Jon Landaulta on saatu asiaa kommentoiva lausunto, jossa Landau puolustaa lippuhintoja määrittävää systeemiä.

”Hinnoitellessamme kiertueen lippuja katsoimme tarkasti, mitä vertaisemme ovat tehneet. Valitsimme hintoja, jotka ovat joihinkin muihin verrattuna matalammat, ja toisiin verrattuna samalla tasolla. Huolimatta kaikista kommenteista liittyen pieneen määrään lippuja, jotka ovat maksaneet 1000 dollaria tai yli, lippujen todellinen keskimääräinen hinta on liikkunut 250 dollarin paikkeilla. Mielestäni nykyajan valossa tämä on reilu hinta sellaisen ihmisen konsertista, jota pidetään yleisesti yhtenä sukupolvensa suurimmista artisteista”, Landau lausui The New York Timesille.

Myös Ticketmaster itse on ottanut kantaa asiaan, ilmoittaen että närää herättäneet ”Official Platinum Seat” -statuksen saaneet kalliit liput muodostavat vain 11,2 prosenttia kaikista myydyistä lipuista. Keskimääräinen hinta, kun katsotaan kaikkia kiertueelle myytyjä lippuja, liikkuu tällä hetkellä 260 dollarin paikkeilla, kuten Landaukin totesi.

Lisää luettavaa