David Gilmour vahvistaa: “Pink Floyd on ohi”

15.08.2015

David Gilmour vahvistaa, että Pink Floydin aika on ohi. 69-vuotias kitaristi kertoi Classic Rock Magazinelle, että yhtyeen comeback olisi “feikkiä”, sillä alkuperäisiä jäseniä on elossa enää kolme.

“Se on ohi. Olen luonut Pink Floydia 48 vuotta. Kaikista noista vuosista 95 prosenttia oli täynnä iloa ja naurua, enkä halua sen lopun viiden prosentin värittävän näkemystäni pitkästä ja fantastisesta yhdessäolostamme”, Gilmour kertoi haastattelussa.

Yhtyeen kosketinsoittaja Richard Wright menehtyi syöpään vuonna 2008, kaksi vuotta alkuperäisjäsen Syd Barrettin kuoleman jälkeen. Gilmourin lisäksi jäljellä ovat basisti Roger Waters ja rumpali Nick Mason.

“Ilman Wrightia en missään nimessä halua esiintyä Pink Floyd -nimen alla. Tässä iässä minun pitäisi tehdä mitä haluan, miten haluan. Nyt olen vapaa tekemään niin. Tiedän, että moni haluaisi nähdä Pink Floydin vielä kerran, mutta pelkäänpä ettei se ole vastuullani”, hän jatkoi.

Pink Floyd on julkaissut 15 studioalbumia, tehnyt 12 maailmankiertuetta ja on myynyt yli 250 miljoonaa albumia ympäri maailmaa.

Gilmour julkaisee syyskuussa uuden sooloalbuminsa Rattle That Lock, jonka nimikkokappale sekä siihen tehty animoitu video esiteltiin heinäkuussa. Kuuntele kappale alta.

Lisää luettavaa