Death Hawks vaihtoi levy-yhtiötä ja tiedottaa uudesta albumista – tiedossa myös kiertue Circlen kera

Sami Sänpäkkilä

Svart Records tiedottaa Death Hawksin solmineen levytyssopimuksen firman kanssa. Psykerock-yhtyeen kolmas albumi ilmestyy marraskuun alussa.

Laulaja-kitaristi Teemu Markkula kertoo 13. marraskuuta julkaistavasta Sun Future Moon -levystä tiedotteessa näin: ”Uusi levy soi entistäkin monipuolisemmin, suuremmin ja kauniimmin. Bändi on pyrkinyt laajentamaan ilmaisuaan joka osa-alueella, niin sävellyksissä, soitinnuksessa kuin tematiikassakin, tässä hyvin myös onnistuen. Kappaleissa käsitellään muun muassa antiikin myyttistä astrologiaa ja modernin ihmisen sisäistä avaruutta. Levy on siksi myös erittäin luonnollinen jatkaja Death Hawksin kasvavaan diskografiaan mutta samalla bändi on siirtynyt uuteen aikaan ja voidaan jopa puhua käsitteestä new age.”

Svartin Tomi Pulkki kommentoi puolestaan seuraavaa: ”Death Hawks on ehdottomasti luovimpia ja eteenpäinkatsovimpia kotimaisia yhtyeitä nykyaikana, ja heillä on samanlainen kansainvälinen asenne kuin itsellämmekin. Siksi oli ilo huomata, että heitä kiinnostaa työskentely kanssamme ja toivonkin, että nyt tuleva kolmas albumi räjäyttää tajuntoja muuallakin.”

GAEA:n miehenä tunnettu ja yhtyettä manageroiva Esa Tontti ilmoittaa, että Svart ”koettiin hyväksi kodiksi bändille” ja firma vie yhtyettä ”yhä paremmin maailmalle”.

Yhtye lähtee uuden levyn julkaisun myötä mittavalle Suomen-kiertueelle Circlen kanssa. Kiertue starttaa 31.10. Hämeenlinnasta ja päättyy 28.11. Lahteen. Rundin tarkat päivämäärät ovat:

31.10. Suistoklubi, Hämeenlinna
06.11. Bar Kino, Pori
07.11. Rytmikorjaamo, Seinäjoki
13.11. Rokumentti, Kerubi, Joensuu
14.11. Rock House Kulma, Kajaani
20.11. Lutakko, Jyväskylä
21.11. Tavastia, Helsinki
26.11. Klubi, Tampere
27.11. Dynamo, Turku
28.11. Torvi, Lahti