DJ:tä uhkaa vuoden vankeusrangaistus – soitti keikallaan biisiä, jossa oli osia muslimien rukouskutsusta

DJ Dax J on vaikeuksissa Tunisiassa.

Tunisialainen tomioistuin vaatii englantilaiselle DJ Dax J:lle jopa vuoden vankeusrangaistusta.

DJ Dax J soitti Nabuelin kaupungissa Tunisiassa keikallaan kappaletta, johon oli samplätty muslimien rukouskutsua. Keikalta levisi videopätkä internetiin, ja paikalliset viranomaiset alkoivat tutkia asiaa.

DJ Dax J ehti poistua maasta ennen tunisialaisen oikeusistuimen syytettä. Keikkapaikka suljettiin viranomaisten toimesta välittömästi eikä vielä ole tietoa, milloin se saa avata ovensa uudelleen.

Keikkapaikan manageri pidätettiin ”moraalinvastaisesta toiminnasta”. Viranomaiset kertoivat, ettei ”maan hallitus hyväksy hyökkäyksiä uskontoja ja pyhiä tekstejä vastaan”. Myöhemmin kuitenkin kerrottiin, että hänet vapautettiin syytteistä.

Syyttäjä vaatii managerille yhä rangaistusta, sillä hänen mielestään hän oli vastuussa DJ:n keikkasetistä ja hänen olisi pitänyt tarkistaa, millaista musiikkia DJ Dax J soittaa.

Keikka oli osa Orbit-musiikkifestivaalia. Festivaalien järjestäjät pyysivät tapahtumaa anteeksi Facebookissa. Kirjoituksessa kerrotaan, miten DJ Dax J tai festivaaliorganisaatio ei halunnut pahoittaa kenenkään mieltä kappaleellaan.

Lisää luettavaa