Drake yllätti uudella albumilla – räppäri ilmoitti julkaisusta vain päivää aiemmin

"Kukaan ei tiedä, mitä päässäni liikkuu, kun menen nukkumaan yhdeksältä ja herään viideltä – ellen kerro siitä riimitellen."

18.06.2022

Laulaja-räppäri Draken seitsemäs albumi Honestly, Nevermind ilmestyi eilen perjantaina. Vaikka uuden levyn julkaisusta on liikkunut spekulaatioita, virallinen tieto asiasta tuli vain päivä ennen albumin julkaisua, kun Draken postasi levyn kansikuvan Instagram-tilillään.

Spotifyn kaikkien aikojen striimatuimman artistin uusimmassa tuotoksessa yhdistyvät house, tanssi- ja klubimusiikki, tekno, r&b sekä tietysti Draken perinteisen tyylin hiphop. Levyltä on nostettu soittolistoille etenkin kappaleet Jimmy Cooks, Sticky, ja Falling Back, josta tehtiin myös musiikkivideo. Jimmy Cooksissa vierailee räppäri 21 Savage, joka onkin albumin ainoa fiittaava artisti.

Honestly, Nevermindin tuottajaporukkaan kuuluu Draken lisäksi hänen managerinsa Oliver El-Khatib, Noah ”40” Shebib, Noel Cadastre ja Black Coffee eli Nkosinathi Innocent Maphumulo. Levy on omistettu marraskuussa kuolleelle Virgil Ablohille, joka oli musiikkivaikuttaja, luksusmerkki Off-Whiten perustaja ja Louis Vuittonin miesten pääsuunnittelija.

Albumi nousi vain tunti ilmestymisensä jälkeen Apple Music -palvelun kaikkien aikojen suurimmaksi dance-levyksi rikkoen ennätyksen päiväkohtaisista striimeistä maailmanlaajuisesti. Drake julkaisi striimauspalvelussa yksinoikeudella omia ajatuksiaan levystä ja sen tekemisestä.

”Annan kaikkeni ja teen töitä jokaiseen hengenvetoon, sillä tunnen olevani elossa työn, en hengittämäni ilman ansiosta. Kuulostaa aika vahingolliselta, mutta tuollaista paskaa perfektionistin mieleni tuottaa. Kukaan ei tiedä, mitä päässäni liikkuu, kun menen nukkumaan yhdeksältä ja herään viideltä – ellen kerro siitä riimitellen”, artisti kertoo Apple Music -sivullaan.

Kanadalaisartistin edellinen albumi, peräti 86-minuuttinen Certified Lover Boy ilmestyi vasta viime vuoden syyskuussa. Billboard 200 -listan ykkössijalle nousseen levyn julkaisua lykättiin useaan otteeseen, ja lopulta se sai seuraajansa tapaan ristiriitaisen vastaanoton.

Kuuntele uusi levy ja katso Falling Back -musavideo alta.

Lisää luettavaa