Eevil Stöö ja JV toimittavat hyökyaallollisen verran anteeksiantamattoman luonnonvoiman lailla kuohuvaa räppiä

Ooze Aalto julkaistiin perjantaina.

03.10.2021

Kaksi etukäteen julkaistua singleä antoivat ymmärtää, että tulossa olisi ensiluokkaisen maukas yhteistyöprojekti: ensin katuviisas ja vakuuttavasti päälle vyöryvä Salaiset femmat, sitten leikkisämmin veljeilevä Jengi esittelivät JV:n ja Eevil Stöön särmikkääksi hiottuna ja vastustamattoman nokkelasti yhteen pelaavana tiiminä. Tänä perjantaina sitten päästiin yhteistyön hedelmien äärelle oikein kunnolla, kun Ooze Aalto laskettiin Katakombin kautta valloilleen.

Jonkinlaisen hämärän luolan suojista levy todella tuntuu ryömineen esiin, sillä sen äänimaisema kuljettaa mielikuviin bommatuista betonibunkkereista ja hylätyistä junaradoista. JV:n kokonaan tuottama Ooze Aalto esittelee lahjakkaan biittinikkarin alati kehittyvän poljennon entistä monipuolisemmassa valossa, sillä rosoiset ja raskaasti junnaavat biitit ovat täynnä tarkkakorvaista kuulijaa ilahduttavia yksityiskohtia kiemuraisista melodioista hypnoottisesti velloviin taustakohinoihin.

Stöön ja JV:n läpät eivät jää moniulotteisuudessaan yhtään albumin soundimaailmasta jälkeen, sillä polveilevaa tarinankerrontaa riittää. Vaikka levyn kokonaiskesto ei yllä edes puoleen tuntiin, on Ooze Aalto hengästyttävän täynnä tulkittavaa. Hektiseksi meininki ei kuitenkaan missään vaiheessa ylly, vaan kaksikko tiputtelee riiminsä kujeilevan totisesti, jos näin voi sanoa. Kryptisiä heittoja tasapainotetaan etenkin Eevil Stöölle ominaisilla kerta toisensa jälkeen nauramaan saavilla nokkeluuksilla, joissa kaksikko tuntuu puskeneen toisiaan houkuttelevan teräville tasoille.

Näin JV avaa Instagramissa artistien tutustumista toisiinsa: “Meillä oli treenikset Arabiassa saman rakennuksen eri rapuissa, mutta jaettiin yhteinen sisäpiha. Jossain vaiheessa jompi kumpi jaksoi laahustaa toisen alueelle sanomaan moi ja siitä ajatus yhteistyöstä lähti käyntiin. 2020 heinäkuussa (?) soitin Stöölle ja ehdotin, että mennään tekemään biisejä mökille. Aikaa ei uhrattu mihinkään mökkiaktiviteetteihin, kirjoitettiin eri puolilla pihaa ja välillä huudeltiin läppiä toisillemme, jos keksi jotain uutta.”

Ooze Aallolla vierailevat Opa, Asa, Dxxxa D ja Ice Dawg. Voit kuunnella albumin – joka muuten ansaitsee erityismaininnan Eevil Stöön kädenjälkeä olevasta upeasta kansitaiteesta – suoraan alta.

 

Lisää luettavaa