”Ei mitään paineita, mutta sun käsitys jengi-biiseistä tulee muuttumaan” – JV ja Eevil Stöö yhdistivät jälleen voimansa

Eevil Stöö ja JV julkaisivat yhteisen biisin, jossa jengi-mentaliteetti saa aivan uuden merkityksen.

29.08.2021

Viimeksi heinäkuussa Eevil Stöö ja JV julkaisivat kesähelteiden keskelle yhteistuotoksensa Salaiset femmat, mutta eipä tarvinnut kauaa odotella uutta yhteistyötä, sillä nyt perjantaina pihalle tipahti single nimeltä Jengi. Katakombin kautta julkaistu kappale kommentoi pilke silmäkulmassa hip hop -kulttuuriin kuuluvaa jengi-mentaliteettia, kääntäen kaiken kovistelun ja roistoilun hyväntahtoisesti joksikin, joka on kaikkea muuta kuin kovanaamaista: ”Jengi gang shit, riukupaskal porukalla”, kuten Eevil Stöö asian ilmaisee.

Eevil Stöö on ollut tänä vuonna aktiivinen muutenkin kuin tekemisissään JV:n kanssa, sillä useiden singlejen lisäksi kyseiseltä räppäriltä ilmestyi alkukesästä studioalbumi Marsipan Wave. JV:kään ei suoranaisesti mitään hiljaiseloa ole viettänyt, sillä häntä kuullaan esimerkiksi vierailijan roolissa äsken mainitulla Stöön kokopitkällä, sekä possebiisillä, joka tehtiin juhlistamaan Jodarokin 10 vuotta sitten julkaistua klassikkoa Valvo viiteen nuku kolmeen.

Tämän tuoreimman singlen yhteydessä JV liekitti Instagram-tilillään vaatimattomasti näin: ”Ei mitään paineita, mutta sun käsitys jengi-biiseistä tulee muuttumaan”. Ja niinhän siinä käy, että kun Eevil Stöön ja JV:n riimejä tarpeeksi moneen otteeseen kuuntelee, haluaisi mieluiten liittyä heidän jengiinsä: se vaikuttaa sen verran sympaattiselta ja armeliaalta.

Alkuun uhkaavasti taustalla muriseva biittikin muuntuu yllättäen iloiseksi videopelimusiikkia muistuttavaksi melodiseksi musisoinniksi, mikä pehmentää entisestään mahdollisia jengi-asioihin assosioituja teräviä kulmia. Loppujen lopuksi kappaletta voisi tituleerata oodiksi ystävyydelle, sillä mikäs sen mielekkäämpi jengi kuin joukko luotettavia ja rakastavia läheisiä ympärillä?

Singlen kansitaiteeseen muuten liittyy vielä sellainen pieni aasinsilta menneisiin vuosiin, että siinä versioidaan vuonna 1979 ilmestyneen amerikkalaisen toimintaelokuvan The Warriorsin kansikuvaa. Kulttimaineeseen nousseessa elokuvassa seurataan New Yorkissa majaansa pitävän fiktiivisen jengin taipaletta Bronxista Brooklyniin sen jälkeen kun kyseinen poppoo on valjastettu syylliseksi jengijohtajan murhaan.

No, nyt ollaan kuitenkin 2020-luvun Suomessa eikä 70-luvun Jenkeissä, ja Jengin voi kuunnella alta.

Lisää luettavaa