Indieräpin pikkuklassikko 10 vuotta – merkkipaalun kunniaksi uusi possebiisi

Jodarokin Valvo viiteen nuku kolmeen julkaistiin vuosikymmen sitten.

Antti Sepponen

Kemmurun ja Aivovuodon välissä Jodarok julkaisi soololevynsä Valvo viiteen nuku kolmeen. Albumin kansiteksteissä räppäri toivoi, ettei levyn seuraajaa tarvitsisi odotella kauan. Noh, Aivovuoto vei, ja Jodarokin seuraavaa soololevyä on jouduttu nyt odottelemaan yli 10 vuotta. Valvo viiteen nuku kolmeen julkaistiin 17.5.2011 eli sille tuli eilen 10 vuotta plakkariin.

Vaikka esimerkiksi Rumban arviossa Valvo viiteen nuku kolmeen sai tunnustelevaisen vastaanoton (arvio alla), omakustanteena julkaistusta albumista on kasvanut ja kypsynyt pienimuotoinen klassikko indieräpin saralla muun muassa biisien, kuten Anna riikinkukon lentää, Herää herää, Uudempi ja paras ja Peittoo kiskoo ansiosta.

Valvo viiteen nuku kolmeen julkaistiin ensimmäistä kertaa vinyylinä viime jouluna Jodarokin levymerkin Dödstilin kautta. Ensimmäinen painos myytiin loppuun vain tunneissa.

Jodarok juhlisti levyn 10-vuotispäivää julkaisemalla Valvo viiteen nuku kolmeen -remixin. Lahti-Sampan biitin päällä kuullaan Jodarokin vierellä useamminkin nähdyt JV ja Kriso, Dödstilin nuoriso-osastoa edustava ja Rumbankin hehkuttama Good Boys ja joensuulaislähtöinen Rastaiden majatalo.

JV oli mukana jo Valvo viiteen nuku kolmeen 93 -remixillä, joka löytyi albumin 2012 julkaistulta uusintapainokselta. Alla audiovisuaalinen koostepläjäys asioista joista yllä on joristu.