Eevil Stöö paljastaa harvemmin kuullun sydämellisen puolensa

Advanced Dungeon & Dragon -albumin ensimmäinen single on pehmoinen.

29.11.2023

Eevil Stöö julkaisi perjantaina 24. marraskuuta ensimmäisen kappaleen tulevalta Advanced Dungeon & Dragon -albumilta, joka tulee olemaan jatkoa joulukuussa 2022 ilmestyneelle Dungeon & Dragon -levylle. Katakombin kautta ilmestyneen kokonaisuuden biittien takaa löytyvä Dungeon Racks -tuottajakaksikko vastaa luonnollisesti myös tulevan albumin tuotannosta.

Perjantaina ilmestyneen biisin nimi on Kaleidoskooppi, ja siitä ilmestyy lähiaikoina myös musiikkivideo. Biisin on miksannut ja masteroinut Pehmee Goo.

Kaikessa ei tarvitse olla paras, mutta uteliaana pysytteleminen luo pitkäikäisyyttä. Jotakuinkin näin kuuluu Kaleidoskoopin intro, joka johdattelee sujuvasti kappaleen teemaan – millaista on musiikki, joka kestää aikaa? Mikä luo musiikkiin substanssia, ja millaisista motiiveista käsin sitä kannattaa tehdä? Kaleidoskoopin voi halutessaan lukea kannanottona käsiin murenevat listahitit vs. sydämellä tehty marginaalimusiikki -keskusteluun, mutta eipä riimittelyihin ujuttautuneista mielipiteistä mitään draamaisaa vastakkainasettelua tarvitse väkisin hakea. Varsinkaan, kun biisi huokuu pitkälti puhdasta rauhaa ja rakkautta.

”Lämminhenkinen Kaleidoskooppi kaappaa kuulijan mukaan heleisiin loppukesän tunnelmiin keskellä pimeintä vuodenaikaa”, kappaleen tiedotteessa kuvaillaan. ”Lähes meditatiivinen tausta antaa Stöölle mahdollisuuden esitellä vähemmän kuultua vilpitöntä ja sydämellistä puolta Stöön mielenmaisemasta. Omalla aallolla ratsastava Röpi Marsipaani on elämänsä vedossa eikä loppu ole häämöttämässä!”

Biisistä tosiaan käy selväksi, että Stöö ei näillä näkymin ole jättämässä perintöään kenenkään käsiin, vaan nautiskelee täysin sydämin ainutlaatuisesta jalansijastaan suomiräpin autereisilla seutuvilla. Hän tunnistaa oman kyvykkyytensä eikä epäröi ratsastaa omalla aallollaan.

Mutta tällä kertaa Stöö ei myöskään epäröi jaella rakkautta kaikille taitureille, joita hänen kollegakaartistaan löytyy. Tunnustusta saavat muun muassa JV, Jodarok, Ex Tuuttiz ja Aztra sekä niin monet muut, että niitä ei kannata tässä alkaa luetella. Kuuntele se biisi niin tiedät, ketä kannattaa kuunnella.

Kappaleen määritelmiä laadukkaasta musiikista voi soveltaa kokonaisena elämänfilosofiana. Utuisesti rullaileva suopeuden aaria antaa valokeilaa ilolle, uteliaisuudelle, kanssaihmisten kunnioittamiselle ja autenttisuudelle, joiden varaan rakennettu elämä tuskin voi mennä kovin pahasti pieleen.

Kuuntele Kaleidoskooppi alta.

Lisää luettavaa