Ei edes hyväntekeväisyyden vaan rahan vuoksi, sanoo Noel Gallagher Oasiksen paluusta

Jos haikailet Oasiksen paluuta, kannattaa alkaa kaivaa kuvetta.

Nyt kun Liam Gallagherin pari albumia julkaissut Beady Eye -projekti on pistänyt pillit pussiin, on jälleen uusi syy unelmoida Oasiksen comebackista. Vuonna 2009 lopettaneen Oasiksen paluu ei olekaan mikään mahdottomuus, mikäli hinnasta sovitaan. Ainakin jos Noel Gallagherilta kysytään.

Vaikka Noel aiemmin tokaisi, että Liamin kannattaisi vain tehdä soololevyjä, Q:n haastattelussa mies kuitenkin sanoo, että veljesten yhteisen bändin paluu on ”aina mahdollista”.

”Kukaan ei ole tehnyt meille tarjousta. Olemme jopa olleet samassa huoneessa, eikä kukaan ole sanonut, että Oasis oli hei hyvä, teidän pitäisi palata yhteen,” Noel kertoo.

”Tekisinkö sen hyväntekeväisyyden vuoksi? En todellakaan. Emme ole sellaisia ihmisiä,” Noel töksäyttää. ”Mutta voisimmeko palata jonakin päivänä? Kunhan kaikki ovat vielä hengissä ja kaikilla on hiukset päässä, se on aina mahdollista. Mutta vain rahan vuoksi.”

Noel tosin epäilee, että edes valtavan Glastonbury Festivalin järjestäjällä eivät riittäisi rahat heidän keikkapalkkioonsa. Eli sen verran suurissa summissa hänen mielestään liikutaan.

Näiden kommenttien ohella Noel ruotii myös ärhäkästi comebackin tehneitä yhtyeitä ja brittimentaliteettia.

”Minusta se on juurtunut englantilaiseen psyykeen – se idea, että kulta-ajat ja Imperiumi ovat takana päin. Led Zeppelin! The Smiths! The Jam! Niiden kaikkien pitäisi palata! Ja miksi? Jotta joukko keski-ikäisiä voisi seisoa o2:lla ja valittaa, että eivät ne ole yhtä hyviä kuin ennen.”

Lisää luettavaa