Electric Wizard ja IAMX Nosturille

Nosturilla nähdään yltiöraskailua sekä elektroilua.

Kuva: Ester Segarra

Psychotropic Caravan yhdessä ELMUn kanssa tarjoaa marraskuun 27. päivä Nosturilla raskasta meininkiä, kun lavalla nähdään englantilainen Electric Wizard sekä kotimaiset Fleshpress ja Swallowed.

Jus Osbornen johtama Electric Wizard on yksi doom metallin vaikutuksellisimmista yhtyeistä, joka on toiminut jo vuodesta 1993 lähtien. Kannabiksensa, kauhuelokuvansa ja Lovecraftinsa nauttineen yhtyeen uusin levytys Black Masses julkaistaan marraskuun ensimmäinen päivä.

Tapahtumassa esiintyvät myös kotimaiset Fleshpress ja Swallowed. Fleshpress on kulttimainetta nauttiva, black metal-mausteista sludgea paiskova yhtye. Illan nuorin yhtye Swallowed soittaa liejuiseksi ja väkivaltaiseksi kuvailtua death metallia.

Ensi vuoden puolella tarjoillaan Nosturilla myös vähemmän raskasta menoa, kun IAMX saapuu keikalle 26. maaliskuuta. Yhtyeen uusi levy julkaistaan samassa kuussa, ja tämän jälkeen alkaa Fire And Whispers-kiertue.

Aikaisemmin kahdesti Nosturilla nähty IAMX on kovan live-yhtyeen maineessa. Sekä Iso-Britanniassa että Saksassa suurta suosiota nauttiva yhtye tunnetaan visuaalisesti loisteliaista esiintymisistä.

Molempien keikkojen lipunmyynti alkaa Tiketissä ja Lippupalvelussa 20.10. Ikärajaa ei ole, anniskelualue on rajattu. Psychotropic Caravan-tapahtumaan saa lippunsa 22 eurolla, kun IAMXn nähdäkseen joutuu maksamaan kolme euroa enemmän.