”En tiedä, mistä tämä varsinaisesti kertoo, tai ketä tällainen ylipäätään kiinnostaa, mutta tulipahan tehtyä” – Anssi Kela listasi kappaleidensa striimauskerrat

Anssi Kela tarjoilee dataa.

28.11.2017

Anssi Kela teki mielenkiintoisen Facebook-postauksen ja päätti listata kaikkien kappaleidensa striimauskerrat Spotifyssa. Tätä ennen Kela oli listannut kahdenkymmenen kuunnelluimman kappaleensa kuuntelumäärät, mutta nyt saatiin siis aivan kaikkien biisien kuuntelumäärät, sekä paljon muuta:

”Kelpuutin listalle kaikki sellaiset kappaleet, joiden esittäjätiedoissa lukee minun nimeni (joskus muiden nimien rinnalla). Joistain biiseistä löytyy useampia versioita, esim. livelevyillä. Listasin eri versioista aina sen, jolla oli korkein kuunteluluku.”

Pekka ja Susi -yhtyeen tuotoksia ei tästä listasta löydy, mutta hittibiisi Karhun elämää olisi tässä tapauksessa sijalla 35. Lista on varsin mielenkiintoinen ja väläyttää hyvin myös, miten levyjen loppupäässä majailevat kappaleet eivät kerrytä samoja toistomääriä, kuin alkupään kappaleet. Se ei välttämättä tarkoita sitä, että biiseissä olisi mitään vikaa. Enemmänkin se kertoo kuuntelutottumuksista. Kenties yleisöllä on aika loppunut tai mahdollisten sinkkubiisien sijaan albumikokonaisuuteen syventyminen ei ole ollut niin kiinnostavaa.

Tsekkaa lista kokonaisuudessaan Facebook-upotuksesta alta. Todettakoon, että Anssi Kela julkaisee uuden kappaleen Rakkaus upottaa huomenna 29.11. Saa nähdä mille paikalle listaa kyseinen kappale aikanaan sijoittuu. Kärkipaikka vaatii tällä hetkellä 4 miljoonaa kuuntelua ja pelkästään 50. sija vaatii jo reippaat 100 000 kuuntelua, eli tässä tapauksessa striimausta.

Lisää luettavaa