”Ensimmäinen biisi oli ikään kuin vahinko” – Samu Haberin suomenkielinen debyyttisooloalbumi on ilmestynyt

Levyn kolme ensimmäistä singleä ovat ylittäneet kulta- tai platinarajan.

03.10.2022

Sunrise Avenuen keulilta tuttu Samu Haber julkaisi perjantaina ensimmäisen sooloalbuminsa.

Haber on säveltänyt, sanoittanut ja tuottanut Pelastetaan maailma -albumin yhdessä tuottajapari Jukka Immosen ja Antti Riihimäen kanssa. Lisäksi kappaleita ovat olleet kirjoittamassa Anna Puu, muun muassa Kaija Koolle ja Evelinalle lauluja tehnyt Tiina Vainikainen ja niin ikään ansioitunut lauluntekijä ja tuottaja Joonas Angeria.

”Jos joku olisi sanonut mulle muutama vuosi sitten, että julkaisen täyspitkän albumin suomen kielellä, olisin pitänyt ajatusta varsin outona. Mutta tässä sitä kuitenkin ollaan, ja kolmen vuoden työstön tulos on valmis”, Haber kertoo tiedotteessa.

”Mitä pidemmälle projekti eteni viimeisen parin vuoden aikana, sitä enemmän se tuntui omalta ja sellaiselta, mitä todella haluan tehdä. Ensimmäinen biisi oli ikään kuin vahinko. Tein kappaleen suomeksi ja sanoin itsekin “oho” keskellä yötä pianon äärellä. Enkelten kaupunki. Siitä se alkoi ja jokin mun sisällä muuttui.”

Albumilta on julkaistu ennestään viisi singleä: Enkelten kaupunki, Täältä tullaan, Sä, Sata vuotta ja Sä et tiedä elämästä mitään. Niistä kolme ensimmäistä ovat ylittäneet kulta- tai platinarajan ja nousseet suuriksi radiohiteiksi. Täältä tullaan oli yksi viime vuoden soitetuimpia kappaleita suomalaisilla radiokanavilla.

Sunrise Avenuen jäähyväiskiertue on takana, ja Haber aikoo keskittyä jatkossa suomenkieliseen soolouraansa.

”Olen todella onnellinen, että seurasin sydäntäni ja että uskalsin ottaa uuden jännittävän askeleen urallani, josta monen ulkopuolisen silmin oli järki kaukana. Vatsa on täynnä perhosia ja sydän täynnä rakkautta. Nyt fiilis on se, että voisin vain nauttia laulujen tekemisestä ja Suomessa keikkailuista. Katsotaan minne se vie. Jälkimmäisestä mulla on aika vähän kokemusta ja odotan innolla, että pääsen biisien kanssa lavoille ja ihmisten luo”

Haber aloitti levynjulkaisukiertueen Jämsän Himos-areenalta viikonloppuna. Lähes loppuunmyydyn kiertueen seuraava konsertti on Turun Logomossa perjantaina 14. lokakuuta. Katso kaikki keikkapäivät jutun lopusta.

Pelastetaan maailma -levynjulkaisukiertue:
01.10.2022 Jämsä, Himos Areena
14.10.2022 Turku, Logomo
15.10.2022 Seinäjoki, Rytmikorjaamo
21.10.2022 Tampere, Tullikamarin Pakkahuone
22.10.2022 Lahti, Möysän Musaklubi
29.10.2022 Helsinki, Tavastia-klubi

Lisää luettavaa