Ensimmäinen video Björkin tulevalta ”Tinder-levyltä” on visultaan säkenöivän kaunis ja soundiltaan selkeä Vulnicuran jatke

"The Gate -video on ensimmäinen kurkistus Björkin utopiaan", sanoo videon ohjaaja ja Björkin pitkäaikainen yhteistyökumppani Andrew Thomas Huang.

Maailman upein Björk on avannut salaisuuden verhoa marraskuussa julkaistavan Utopia-levynsä suhteen. Maailmalle on annettu nähtäväksi uusi psykedeelisen kaunis video biisistä The Gate, joka antaa viitteitä siitä, että Utopia tulee jatkamaan Vulnicura-levyn sävellys- ja sounditeemojen viitoittamalla tiellä.

Videon ohjaaja Andrew Thomas Huang sanoo, että videolla nähdään ”ovi Vulnicuran haavan lävitse, joka nyt näyttää muuttuneen prismaattiseksi portaaliksi kahden rakastavaisen rintaan. Ei siis rakastavaisen tällä arkisella, romanttisella tavalla, vaan laajemmalla, kosmisella tavalla.”

Björk itse on kertonut Dazed-lehdelle, että ”The Gate on perustaltaan rakkauslaulu, mutta tarkoitan ’rakkautta’ ylevämmällä tavalla.”

Islantilainen muusikko kutsui Utopiaa samassa haastattelussa ”Tinder-levykseen”, sillä kun vuoden 2014 Vulnicura käsitteli hänen avioeroa taiteilija Matthew Barneysta, levyn seuraaja Utopia kertoo siitä, mitä tulee sen jälkeen.