Ensin rupilisko, sitten järvilohi, nyt maakotka – Ilosaarirock on jälleen eläinten asialla

Kuvan maakotka ei liity tapaukseen.

Joensuun Ilosaarirock on jälleen luonnonsuojelutyössä valittuaan luonnonsuojelukohteekseen maakotkan. Festivaali ilmoittaa ”kompensoivansa hiilipäästönsä maakotkien pesien rakentamiseen Pohjois-Karjalassa”.

Myös Ilosaarirockin asiakkailla on mahdollisuus osallistua projektiin. Jokaisesta ostetusta Ilosaarirockin ympäristölipusta lahjoitetaan kolme euroa maakotkien suojeluun. Keräyksen suojelutyöstä vastaa Suomen luonnonsuojeluliitto.

Ilosaarirock on lahjoittanut rahaa luonnosuojelukohteisiin vuodesta 2011 lähtien. Aiemmin on suojeltu rupiliskoa, järvilohta ja Kuorinka-järveä.

Ilosaarirockin vastaava tuottaja Petri Varis kertoo tiedotteessa aiheesta näin: ”Haluamme, että suojelukohde sijaitsee jossain lähellä. Näin pääsemme itse tarkastamaan, mitä rahoilla tehdään. Lisäksi haluamme tuoda esiin pienempiä kohteita, jotka jäävät helposti suurten hankkeiden varjoon. Looginen ketjuhan tässä on rupiliskon ja järvilohen kutupaikoista maakotkan pesiin.”

Festivaali julkisti tänään myös valmistuneen ohjelmansa soittoaikataulut. Voit tarkistaa ne täältä.

Festivaaleilla on kiinnitetty esimerkiksi Placebo, Charli XCX, Ghost, Jamian Marley ja Bastille.

Ilosaarirock järjestetään Joensuun Laulurinteellä 17.–19.7. Festivaalin liput ovat myynnissä Tiketissä ja Lippupisteessä.