”Entä jos elämän ikuinen virta katkeaa kuin lahonnut silta” – 2000-luvun kotimainen suuryhtye tekee paluun

Indica tekee paluun.

16.03.2023

Indica tekee paluun. Uusi single Vuonna 95 ilmestyy Vallila Music Housen kautta 24. päivä maaliskuuta.

Indica on tähän mennessä julkaissut urallaan seitsemän albumia, joista viimeisin ilmestyi sekä suomeksi että englanniksi laulettuna vuonna 2014. Vuonna 2010 se julkaisi albumin A Way Away, jossa kuultiin yhtyeen suurimpia hittejä englanniksi käännettynä.

Parhaiten Indica muistetaan Ikuinen virta -hitistä, joka löytyy vuonna 2004 ilmestyneeltä, samannimiseltä albumilta. Mitenkään unohduksiin yhtye ei ole jäänyt, ja bändi kerää yhä liki 100 000 kuulijaa Spotfyn kautta joka kuukausi.

Uusi kappale on edellisten lailla laulaja Jonsu Salomaan säveltämä ja sanoittama.  Jonsu kertoo kappaleesta seuraavaa:

Vuonna 95 on nostalginen kappale ajasta, jolloin jokaisella radiokanavalla soi Scatman ja Levikset olivat maailman kovin juttu. Elämä oli ihanan yksinkertaista ja ilmastonmuutoksen sijaan taisteltiin liian aikaisia kotiintuloaikoja ja aivan liian harvoin pidettäviä karkkipäiviä vastaan”, ja jatkaa:

”Olemme tavanneet säännöllisesti viimeiset neljä vuotta ja miettineet, kuinka mahtavaa olisi tehdä taas yhdessä uutta musiikkia ja keikkoja. Ajoitus tuntui nyt täydelliseltä ja olemme todella onnellisia, että voimme viimeinkin toteuttaa paluumme perään kyselleiden rakkaiden fanien toiveen. Päätimme ottaa yhteyttä Ikuinen virta -levyllä ja useilla muilla Indican levyillä vaikuttaneeseen tuotantotiimiin Erno Laitiseen ja Gabi Hakaseen ja kaikki lähtikin siitä vauhdilla käyntiin.”

Indican muita hittejä ovat muun muassa Scarlett, Vuorien taa ja Linnansa vanki. Yhtyeen vuonna 2004 julkaistu debyyttialbumi Ikuinen virta myi kultaa ja platinaa ja seuraava Tuuliset tienoot vuodelta 2006 myi puolestaan kultaa. Bändiltä tulee tänä vuonna kaksi singleä.

Keikkojakin on tulossa. Ne näet kappalelinkkien alta.

27.05. Korjaamo, Helsinki
02.06. G Livelab, Tampere
10.06. Kainuun Musiikkijuhlat, Kajaani
28.07. Kokkolan Viinijuhlat, Kokkola
29.07. Espoon Viinijuhlat, Espoo
04.08. Vaasa Festival, Vaasa
11.08. Sawohouse Garden Live, Kuopio

Lisää luettavaa