Erään aikakauden loppu? Tunnettu brittipromoottori väittää, että David Bowien kiertueet on kierretty

Huonoja uutisia David Bowie -faneille.

Isle of Wight -festivaalien promoottori David Giddins on kertonut Music Week -lehdelle, ettei David Bowieta nähdä enää koskaan esiintymässä konserttilavoilla.

David Bowie ei ole kiertänyt keikkalavoilla vuoden 2004 jälkeen jouduttuaan tuolloin sydänleikkaukseen. Vuonna 2013 Bowie julkaisi The Next Day -albumin, ja sosiaalinen media kuhisi tuolloin Bowien mahdollisesta kiertueesta, jota ei koskaan toteutunut. Bowien vaimo Iman torpedoi tuolloin huhut alas kertomalla, että he keskittyvät 12-vuotiaaseen lapseensa, eikä Bowie kiertueelle aio lähteä.

Giddinsin mukaan Bowie kertoi päätöksestään hänelle henkilökohtaisesti.

”David on eräs parhaimpia artisteja, jonka kanssa olen koskaan saanut kunnian työskennellä. Tätä nykyä kuitenkin aina kun näen hänet, hän sanoo ettei sitten aio enää esiintyä livenä. Ja hän siis sanoo näin ilman että kysyisin häneltä asiasta mitään.

Hän on päättänyt siirtyä eläkkeelle. Aivan kuten Phil Collinsin tapauksessa, niin eihän heitä voi pakottaa kiertueelle yhä uudelleen ja uudelleen. Olen ylpeä siitä, että Bowien kaikkien aikojen viimeinen keikka Brittein saarilla oli vuonna 2004 Islo of Wightissa.”

Inhottavia uutisia, mutta ymmärtäähän tuon. Bowiella on ikää jo 68 vuotta, ja taloudellisista syistä miehen tuskin enää kiertää täytyy.