Eräs maailman arvostetuimmista rumpaleista Suomeen

Suhteellisen kova soittajakaarti.

11.06.2018

Toton, Judas Priestin ja Mike Oldfieldin rumpalina toiminut lyömäsoitinvirtuoosi Simon Phillips tuo jazz-rockin superyhtye Protocol IV:n Validi Karkian kesäklubille.

Yksi maailman arvostetuimmista rumpaleista, brittiläissyntyinen Simon Phillips saapuu Poriin Validi Karkian kesäklubille huippukvartettinsa kera. Phillips on jättänyt merkittävän jäljen populäärimusiikin äänitteisiin laajalla skaalalla 1970-luvulta alkaen. Jo 1976 hän soitti Walker Brothersin Lines-levyllä, 1977 sai heviyhtye Judas Priestin klassikkolevy Sin after sin Phillipsin rumpuraidat, Jeff Beckin There and back -levyn rytmittäjänä Simon oli 1980 ja takasipa hän tahdit myös Mike Oldfieldin 1983 vuoden jättihittiin Moonlight Shadow.

1992 Simon sai kutsun liittyä Toto-yhtyeeseen edesmenneen Jeff Porcaron tilalle. 21 vuoden pestin aikana syntyivät hitit Don’t chain my heart ja I will remember. Yhteiset kiertueet ja levytykset Mick Jaggerin, The Whon, Jack Brucen, Peter Gabrielin, Joe Satrianin, Tears For Fearsin, Roxy Musicin, Nik Kershawin, Al DiMeolan, Stanley Clarken, Robert Palmerin, Whitesnaken ja David Gilmourin kanssa ovat vain pintaraapaisu miehen osaamisesta ja näkemyksestä satojen levytysten monipuolisessa diskografiassa. Viime vuodet Phillips on vaikuttanut mm. japanilaisen virtuoosijazzpianisti Hiromin triossa yhdessä Anthony Jacksonin kanssa.

2014 Simon päätti jättää Toton taakseen ja keskittyä omaan sävellystyöhönsä ja keikkailuun Protocol-yhtyeellä. Viime lokakuussa julkaistu albumi Protocol IV toi kokoonpanoon uudet jäsenet, amerikkalaisen kitaravirtuoosi Greg Howen ja kosketinsoittaja Otmaro Ruiz’in. Howe on tehnyt omaa hengästyttävää kitaramusiikkiaan jo vuosikymmeniä saaden suitsutusta alan lehdistössä. Isoimmat keikkansa hän lienee silti soittanut Rihannan, Michael Jacksonin, Justin Timberlaken ja Enrique Iglesiaksen kiertuebändeissä ja levyillä. Kosketinvelho Otmaro Ruiz tunnetaan yhteistyöstään Dianne Reevesin, Frank Gambalen ja Lee Ritenourin kanssa, basisti Ernest Tibbs taasen Allan Holdsworthin ja Andy Summersin bändeistä.

Kesäinen yllätysvisiitti Porin Validi Karkia -klubille 3.7. tulee sisältämään Phillipsin säveltämää Protocol-materiaalia, vahvan melodista jazz-rockia, suurta soiton ja improvisaation virtuoottista juhlaa. Making jazz fusion sexy (again)!! Konsertin pitopaikkana on Porin Lyseon Lyseosali, joka on tähän mennessä Validin 16. venue. Ennakkoliput Porin keikalle tulevat myyntiin tiistaina 12.6.

Yhtye esiintyy Suomen vierailullaan myös Keitelejazzissa 30.6. ja Helsingin Koko Jazz Clubilla 4.7.

Ai niin, ne Phillipsin bändin soittajat Suomessa?

Alla lista. Ei paha, ei yhtään paha.

SIMON PHILLIPS WITH ’PROTOCOL IV’ (UK/USA)
Simon Phillips: rummut (Toto, Judas Priest, Mike Oldfield)
Greg Howe: kitara (Michael Jackson, Justin Timberlake, Rihanna)
Ernest Tibbs: basso (Dianne Reeves, Lee Ritenour)
Otmaro Ruiz: koskettimet (Allan Holdsworth, Andy Summers)

Lisää luettavaa