Eräs vuoden 2020 ilmiöistä on HBO:lta nähtävä nerokas scifisarja – mutta siitä on kohuttu hämmästyttävän vähän

Devs on sarja, joka kannattaa katsoa.

31.03.2020

Devs-sarjaa on ilmestynyt nyt viiden jakson verran.

Ai mikä Devs? Niinpä, sarjasta on kohistu hämmästyttävän vähän ottaen huomioon, että se on eräs parhaita scifistisiä sarjoja vuosikausiin.

Kirjailijana uransa aloittanut Alex Garland vastaa sarjan käsikirjoituksesta ja ohjauksesta. Garland nousi kuuluisuuteen vuonna 1996 julkaistulla The Beach -teoksellaan, josta tehtiin Leonardo Di Caprion tähdittämä elokuva vuonna 2000. The Beach nousi välittömästi sukupolvi X:n avainteoksiksi.

Sittemmin Garland käsikirjoitti 28 päivää myöhemmin -zombie-elokuvan, joka nousi menestykseksi. Tätä ovat seuranneet leffat kuten Sunshine ja Dredd, joista etenkin jälkimmäinen on rautainen toimintaelokuva, joka nauttii kulttimainetta. Hän on myös ohjannut ja käsikirjoittanut elokuvat Ex-Machina ja Annihilation, jotka olivat molemmat arvostelumenestyksiä.

Uusimmassa käsikirjoittamassaan ja ohjaamassaan sarjassa, HBO-kanavalta katsottavassa Devsissä Garland kertoo suuryrityksestä, joka on tieteellisen läpimurron kynnyksellä. Garland ei elokuvissaan alleviivaa turhia, ja hän antaa kameran ja käsikirjoituksen lennättää tarinaa myös Devsissä. Sen enempää juonesta ei kannata etukäteen lukea, sillä jakso jaksolta sarjan maailma ja mysteeri aukeaa erikoisempaan ja erikoisempaan suuntaan.

Sarjan pääosassa nähdään paremmin komediallisista rooleistaan tunnettu Nick Offerman, joka on tunnettu etenkin Puisto-osasto (Parks and Recreation) -sarjan Ron Swansonina. Offermanin kärsivät kasvot tulevat sarjan edessä tutuiksi, ja miehen palkkaaminen suuryrityksen jumalaa leikkiväksi Steve Jobsiksi on nerokas veto sarjan tekijöiltä.

Kärsimykselle on syynsä, ja se onkin koko sarjan kantava teema.

Sarjaa on ilmestynyt nyt viisi jaksoa. Kokonaisuudessaan sitä ilmestyy kahdeksan osaa. Suosittelemme ehdottomasti älykkään, maagisrealistisen scifin ystäville.

Lisää luettavaa