Erja Lyytinen teki joululaulun yksinäisille ja vähäosaisille – mukana Sami Yaffa ja Mira Luoti

Kolmikko nähdään yhteiskiertueella marras-joulukuussa.

29.11.2023

Blueskitaristi Erja Lyytinen julkaisi tänään Joulun yksinäinen -nimisen singlen. Lyytinen kertoo halunneensa kirjoittaa näinä maailmanaikoina joululaulun erilaisesta näkökulmasta ”ilman ylenpalttisen kermaista onnellisuutta”.

”Joulun ajatellaan olevan kaunista ja hiljaista aikaa, joka onkin parhaimmillaan ihanaa perheidylliä ja yhdessäolon onnea joululaulujen iloisessa kilkatuksessa. Tein kappaleen kaikille joulun yksinäisille ja vähäosaisille. Yksinäisyys voi olla hyvinkin kipeä asia monelle siitä kärsivälle. Myös yhä useampi kärsii sosiaalisesta ahdistuksesta, joka voi johtaa myös eristäytymiseen ja sitä kautta yksinäisyyteen”, Lyytinen kertoo tiedotteessa.

“Kappaleen lopussa on kuitenkin toivonpilkahdus, ehkä kodistaan astelee ulkomaailmaan joulun yksinäinen etsimään joulun rauhaa ja hän kohtaa toisenkin samanlaisen, yksinäisen.”

Singlellä vierailevat solisti Mira Luoti ja basisti-laulaja Sami Yaffa, joiden kanssa Lyytinen esiintyy myös tänään Kouvolan Kuusaa-salista alkavalla Blue Christmas -kiertueella. Keikoilla kuullaan joululauluja sekä vanhaa bluesia ja rock’n’rollia.

“Samin rouhea basso tuo jykevyyttä biisiin ja Miran upeat lauluraidat soivat ihanasti slidekitaran soljuessa laulumelodian ohella. Kappaleesta tuli melankolisen kaunis kolmen äänen kertoessa kappaleen sanomaa.”

Kuuntele kappale alta ja katso kaikki keikkapäivät jutun lopusta.

Kiertuepäivät – Blue Christmas 2023

29.11. FIN – Kouvola, Kuusaa-sali
30.11. FIN – Lahti, Finlandia-klubi
1.12. FIN – Imatra, Karelia-sali
2.12. FIN – Kuopio, Kuopion Musiikkikeskus
7.12. FIN – Rovaniemi, Korundi
8.12. FIN – Kuusamo, Kuusamotalo
9.12. FIN – Kajaani, Kaukametsä-sali
10.12. FIN – Oulu, Pohjankartanon sali
13.12. FIN – Seinäjoki, Seinäjoen kaupunginteatteri
14.12. FIN – Tampere, Tampere-talo
15.12. FIN – Hämeenlinna, Verkatehdas
16.12. FIN – Turku, Teatro
17.12. FIN – Helsinki, Savoy-teatteri

Lisää luettavaa