Etelä-Suomen aluehallintoviraston kulttuurialaan kohdentamat rajoitusmääräykset pakottivat leffafestarin siirtymään seitsemän kertaa

Night Vision luovutti.

Helsingin Kinopalatsissa alun perin marraskuussa 2020 järjestettäväksi suunniteltu Night Visions -elokuvafestivaali perutaan.

Tapahtumaa on siirretty viimeisen yhdeksän kuukauden aikana kokonaiset seitsemän kertaa. Syynä tähän ovat olleet Etelä-Suomen aluehallintoviraston kulttuurialan elinkeinoihin kohdentamat rajoitusmääräykset.

”Koska Etelä-Suomen aluehallintoviraston sosiaali- ja terveysministeriön ohjauksessa toteuttama elinkeinorajoitustoiminta on niin lyhytjänteistä ja ennakoimatonta, tapahtumakokonaisuuden peruuttaminen kokonaan on tällä hetkellä ikävä kyllä ainoa mahdollinen vaihtoehto. Yli yhdeksän kuukautta jatkunut täydellinen epävarmuus on nyt kasvanut kestämättömäksi ennen kaikkea yleisön näkökulmasta”, toteaa festivaalijohtaja Mikko Aromaa.

Nigh Visions organisaatio pyrkii lähikuukausina järjestämään yksittäisnäytöksiä tai näytöskokonaisuuksia joistakin Night Visionsiin suunnitelluista elokuvista.

”Erikoisnäytökset toteutuvat, jos kulttuurisektorin toimijoihin pääkaupunkiseudulla kohdennetut, perustuslain vastaiset elinkeinorajoitukset höllentyvät riittävästi”, tiedote toteaa.