Etta pisti paremmaksi – alkuvuodesta julkaistu ep sai jatkoa

Ettalta uusi ep.

Markus Paajala

Etta julkaisi helmikuussa 10-ep:n. Nyt on uuden ep:n vuoro ja tällä kertaa on pistetty hivenen paremmaksi, uusi ep on nimeltään 10+.

Laulaja-räppäri luonnehtii tiedotteella, että uusi ep on selkeästi edeltäjäänsä ”popimpi”. Vaikka ep tuntuu yhtenäisemmältä kokonaisuudelta kuin edeltäjänsä, niin vertauksen ymmärtää. Tyylimuutoksia riittää, mutta hittivetoisuus on kappaleissa läsnä. Niin Nätin tapaisesta klubijyystöstä, aina ep:n päättävään herkkään Parane pian -kappaleeseen.

Tiedotteella Etta avasi julkaisua ja siihen johtaneita asioita lisää:

”10+ EP on jatko-osa mun ensimmäiselle 10 EP:lle. Koen, että tää on tietyn vaiheen lopetus, ja jonkun uuden alku. Nää biisit näyttää mun musiikista uuden puolen. Oon päässyt tekemään yhteistyötä eri tuottajien kanssa, muun muassa Jurekin ja Kiron. Jännitin aluks tosi paljon mun mukavuusalueelta lähtemistä. On ollu kuitenki upeeta huomata, miten rikastuttavaa on päästä tekee musaa eri ihmisten kanssa. Koen, et näissä biiseissä oon päässy tutkii sitä mun ”popimpaa” puolta, kuitenkin säilyttämällä mun oman tyylin. Kaksi vuotta räpänneenä, mutta koko elämän laulaneena, tuntuu luonnolliselta tehdä kumpaakin. ”Lääke” on herkkä melodinen sävellys, kun taas ”Nätti” on silkkaa sylkemistä. Tässä on neljä täysin erilaista biisiä, joiden jokaisen tarina tulee suoraa mun sydämestä.”

Tämän pohjalta voi vetää johtopäätöksen, että esittelykierros on saatu päätökseen ja seuraavaksi on aika ottaa uusi askel uralla eteenpäin. Ennen kuin se askel tapahtuu levylle asti, niin ota uusi ep haltuun suoratoistopalveluista. Alla jutussa mainitut Nätti ja Parane pian.