Eva + Manu menivät metsään ja tekivät ep:n – haastattelussa ulkomaita kiertävä pop-duo

Uutta musiikkia pitkän tauon jälkeen.

Eva + Manu julkaisi tänään uuden ep:n In The Woods. Ep:tä edelsi pitkä hiljainen kausi, jonka aikana tapahtui isoja asioita, jotka kuuluvat tuoreella julkaisulla. Otimme Evaan + Manuun yhteyden ja kysyimme olennaisimmat.

Eva + Manu, mitä kuuluu vuoteen 2019?
”Me odotetaan In the Woods EP:n julkaisua todella malttamattomana! Ollaan valmisteltu sitä monta vuotta joten jännite on korkealla. Me lähdetään kiertueelle joka alkaa lauantaina 2.2 Korjaamolta, Helsingistä, ja niinkuin erityisesti meidän fanit ja yleisö tietää, rakastetaan keikkailua yli kaiken, joten ollaan siitä todella fiiliksissä. Pari tv-juttua tulossa, keikkoja, ja erilaisia sävellys- ja sanoitustöitä myös muille.”

Teiltä ei ole tullut vuoden 2014 jälkeen kuin kaksi singleä. Mitä tuona aikana on tapahtunut ja miten olette muuttuneet?
”Kakkosalbumin jälkeen teimme aivan mahtavan kiertueen ja vielä toisen, akustisen duo kiertueen. Pari vuotta bloggauksen, sekä kahden albumin jälkeen meni niin kovassa putkessa, että kaipasimme hieman breikkiä, joten muutimme Pariisiin jossa aloimme suunnittelemaan tulevaa ja pysähdyimme hetkeksi miettimään, että mitäs meille nyt oikeen kuuluu.”

”Isona muutoksena tuli meidän ero, jonka selvittely vaati oman aikansa, tasapaino piti löytää takaisin. Aloimme 2016-2017 kirjoittamaan aktiivisesti uutta musiikkia ja suunnittelemaan uutta julkaisua.”

”Niin siinä kävi, että tämä ep vaati sen muutaman vuotta valmistua, emmekä halunneet hoppuilla ollenkaan. Me ei sillä tavalla seurata trendejä, vaan julkaistaan musaa silloin kun se tuntuu valmiilta ja oikealta. Nyt on sen aika. Me ollaan toki kasvettu paljon ja mielestäni biisit ovat aikaista syvempiä ja tuntuu, että nyt ’se jokin’ on loksahtanut paikoilleen.”

Julkaisette uuden ep:n. Millaista musiikkia sille on syntynyt?
”Biisejä ollaan kirjoitettu muutama vuosi, mutta päätimme nauhoittaa ep:n jossain rauhallisessa paikassa ja päädyimme viettämään kokonaisen viikon mökissä, Villa Vikanissa. Roudasimme soittimet ja kaikki vehkeet sinne Helsingistä ja saimme tehtyä todella mukavan ja viihtyisän mökkistudion.”

”Soundimaailma on lähempänä meidän ensimmäistä levyä, käytimme paljon kitaroita, koskettimia, rumpuja, selloja ja lauluja. Tekstit ovat todella henkilökohtaisia, ne kertovat meidän tämän hetkisestä elämästä, muutamasta menneestä vuodesta, perheestä ja ystävistä. Biiseissä kuuluu se metsä missä ne nauhoitettiin (kirjaimellisesti, nauhoitettiin osa biiseistä mökin terassilla), se on sopivan rosoinen ja herkkä.”

Olette pitäneet pitkän tauon levytyksestä, jonka aikana varmasti on tullut paljon uusia musiikillisia ideoita ja vanhat ideat ovat saattaneet väistyä niiden tieltä. Miten juuri nämä kappaleet päätyivät mukaan?
”Hyvä kysymys, johon on aika hankala vastata. Me ollaan kirjoitettu varmaan sata biisiä ja nuo kuusi jotka valikoitui EP:lle, jotenkin vaan resonoivat meissä tällä hetkellä eniten. Niissä oli vahvin tunnelma ja ne loivat yhdessä hyvän kokonaisuuden.”

Lähdette pitkälle kiertueelle, vieläkö fanit ovat pysyneet matkassa?
”Meillä on maailman upeimmat fanit! Välillä on pelottanut että unohtaako jengi meidät, mutta viime vuoden keikat ja aktiivinen kommunikointi ja yhteydenpito sosiaalisessa mediassa on tuonut varmuutta siitä, että he ovat siellä meitä varten ja toisinpäin! Keikkamme ovat kerta toisensa jälkeen tupaten täynnä ja ne on parhaita hetkiä sillä siellä pääsemme tapaamaan meidän faneja.”

Olette ilmeisesti heittäneet keikkaa myös ulkomailla. Millaista on ollut esiintyä vaikka Pariisissa?
”Jos jotain on opittu, niin se että Suomessa keikkapaikkojen laatu on aivan jäätävän kova verrattuna moneen Euroopan maahan! Ulkomailla yleisö on usein helpommin syttyvä, eli pitää ääntä enemmän, mutta ne myös saattaa höpötellä koko keikan läpi. Kun Suomessa keikoillamme on usein hiiren hiljaista ja yleisö todella keskittyy kuuntelemaan meidän musiikkia. Se on mahtavaa.”

Evaa kuultiin Cheekin Enkelit-kappaleella. Voisiko Eva + Manun tuotoksilla kuulla räppiosuuksia ja jos voisi, kuka se räppäri olisi?
”Joo voisi, genrerajoja on kaikista parasta rikkoa! View tai Biniyam soundaisi varmana hyvältä meidän biiseissä.”

Vaikka ep vasta julkaistaankin, niin uskallatteko jo povata tulevaa? Eli voiko fanit varautua odottelemaan seuraavaa julkaisua vuodelle 2024?
”Tälle ep:lle on varmana tulossa jatkoa ja ehkä hyvinkin pian. En voi tarkemmin sanoa, mutta sen verran voin paljastaa että seuraavaa julkaisua voidaan odottaa aika paljon aiemmin kuin neljän vuoden päästä!”

Kuuntele uusi ep alta. Eva + Manu lähtee kiertueelle seuraavasti:

2.2 Korjaamo, Helsinki
8.2 Rytmikorjaamo, Seinäjoki
9.2 Valoa Festival, Tampere
15.2 Henry’s Pub, Kuopio
16. 2 Lutakko, Jyväskylä
22.2 Ritz, Vaasa
23.2 Suisto, Hämeenlinna
1.3 Brummi, Rauma
2.3 Dynamo, Turku
6.3 Sellosali, Espoo
8.3 Juko, Lahti
23.3 Kerubi, Joensuu