Evanescencen 19 vuoden takainen hitti nousi iTunesin ladatuimmaksi kappaleeksi, eikä kukaan tiedä miksi

Wake me up inside!

24.08.2022

Yhdysvaltalaisen Evanescencen vuonna 2003 ilmestyneen Bring Me to Life -hittikappaleen nouseminen iTunesin ladatuimmaksi kappaleeksi on herättänyt kummastusta.

Useista internet-meemeistäkin tuttu biisi komeilee listan ykkösenä 19 vuotta ilmestymisensä jälkeen ilman mitään ilmeistä syytä. Bändin debyyttialbumilta löytyvä kappale on ohittanut esimerkiksi Nicki Minajin Super Freaky Girl -singlen, joka ilmestyi aiemmin tässä kuussa, ja pitää parhaillaan Billboard Hot 100 -listan kärkisijaa.

Esimerkiksi Metallican Master of Puppets ja Ghostin Mary on a Cross ovat ilmaantuneet uudestaan listoille viime aikoina Stranger Things -sarjan tai Tiktok-videoiden ansiosta. Evanescencen kappale ei ole kuitenkaan saanut vastaavanlaista valtavaa huomiota.

Internetissä on spekuloitu useita syitä yllättävälle ilmiölle. Bring Me to Life esiintyi maanantaina Heardle-nettipelissä, jossa pitää arvata oikea kappale lyhyen pätkän perusteella. Osa Reddit-sivuston käyttäjistä on arvellut biisin nousseen listoille huumorisyistä, sillä se on ollut myynnissä hintaan $0.69.

Järkevin selitys tapaukselle lienee se, että Evanescence kiertää parhaillaan Yhdysvalloissa Kornin kanssa. Yhtye on luonnollisesti soittanut hittikappalettaan keikoilla, joten biisi on mahdollisesti herättänyt kiinnostusta kymmentuhatpäisissä yleisöissä. Kappale on toki jo valmiiksi tunnettu, sillä pelkästään sen virallista musiikkivideota on katsottu Youtubessa viimeisen 13 vuoden aikana yli miljardi kertaa.

Evanescence esiintyi kesäkuussa myös Suomessa Tampereen Nokia-areenalla.

Lisää luettavaa