F tekee historiaa uudella singlellään – mukana Tuplakääk-podcastista tutut juontajat

"Kaikki tykkää juoruilla ja jos ne väittää et ne ei tykkää, niin ne kyllä valehtelee", toteaa F.

08.07.2023

Viimeksi Aki Sirkesalon Naispaholainen-kappaletta uudelleenversioinut Emma-palkittu artisti F eli Fanni Sjöholm julkaisee pitkästä aikaa uutta, omaa musiikkia. Perjantaina ilmestyneellä Teetä-singlellä vierailevat ensimmäistä kertaa suomalaisessa musiikkihistoriassa podcast-juontajat. Juoruilusta pilke silmä kulmassa kertovassa kappaleessa kuullaan Hollywoodin julkkisjuoruihin erikoistuneen Tuplakääk-podcastin juontajia Enni Koistista ja Kirsikka Simbergiä.

”Halusin tehdä biisin juoruilusta ja ennen kaikkea pitää aiheen parissa hauskaa. Kaikki tykkää juoruilla ja jos ne väittää et ne ei tykkää, niin ne kyllä valehtelee. Olen tehnyt uutta levyä kaikenlaisen itsensä kehittämisen myrkyllisyydestä ja osana tätä prosessia halusin juhlistaa tätäkin inhimillistä piirrettä meissä ihmisissä”, F kertoo.

Yhteistyöidea Vuoden podcastinakin palkitun Tuplakääkin kanssa syntyi, kun F kysyi heiltä lupaa sämplätä kappaleelle podcastin introa. Koistinen ja Simberg innostuivat ajatuksesta ja päätyivät lopulta äänittämään kappaleeseen omat osuutensa. Kaksikkoa kuullaan erityisesti kappaleen c-osassa, jossa tulkitaan Britney Spearsin Oops I Did It Again -klassikon keskusteluosuudesta inspiroitunut vuoropuhelu.

Visuaalisuudestaan ja vakuuttavasta live-esiintymisestään tunnettu F valmistelee parhaillaan neljättä albumiaan. Vuonna 2017 Universalin kanssa sopimuksen tehnyt ja debyyttisinglensä Ovikelloo julkaissut artisti on saanut uransa aikana paljon kiitosta rohkeudestaan ja tavastaan laajentaa hiphop-kulttuuriin miellettyä kapeaa naiskuvaa.

 

Lisää luettavaa