Faithless-yhtyeen keulahahmona tunnettu Maxi Jazz on kuollut

Maxi Jazz nukkui pois jouluaattoa edeltävänä iltana.

26.12.2022

Maxi Jazz, oikealta nimeltään Maxwell Fraser, on kuollut. Hän oli menehtyessään 65-vuotias. Brittiläinen Fraser tunnettiin laulajana, lauluntekijänä, räppärinä ja dj:nä – parhaiten hänet tunnettiin Faithless-yhtyeen yhtenä perustajana ja laulajana.

Fraserin kerrotaan nukkuneen pois jouluaattoa edeltäneenä perjantai-iltana.

”Hän oli mies, joka muutti elämäämme niin monilla eri tavoilla”, Faithless-yhtyeen jäsenet Rollo ja Sister Bliss kirjoittivat Facebook-postauksessa. ”Hän antoi merkityksen ja sanoman musiikillemme.”

”Hän oli myös ihastuttava ihminen jolla riitti aikaa kaikille ja viisautta, joka oli sekä syvällistä että helposti ymmärrettävää. Oli kunnia, sekä tietysti todellinen ilo työskennellä hänen kanssaan.”

”Hän oli suurenmoinen sanoittaja, dj ja buddhisti, hänen läsnäolonsa lavalla oli upeaa, hän rakasti autoja, hän puhui loputtomasti, hän oli kaunis ihminen, moraalinen kompassi ja nero.”

Elektroninen yhtye Faithless perustettiin vuonna 1995, ja sen suuria hittejä ovat muun muassa Insomnia, God Is a DJ ja We Come 1.

Fraser aloitti dj-uransa 1984 soittamalla The Soul Food Café System -nimen alla, ja vuonna 1989 The Soul Food Café Band solmi levytyssopimuksen. Vuonna 2015 Fraser perusti useista muusikoista koostuvan yhtyeen nimeltä Maxi Jazz & The E-Type Boys, jossa hän lauloi ja soitti kitaraa.

Lisää luettavaa