Festivaalijärjestäjä mukaansa nimetyn festivaalilavan EDM-artisteista: ”Se musiikki saa minut oksentamaan”

Perry ei välitä EDM:stä.

25.07.2016

Chicago Tribunelle antamassaan haastattelussa legendaarisen Lollapalooza-festivaalin 25 vuotta sitten perustaneen Jane’s Addictionin laulaja Perry Farrell ei ole kovinkaan suuri EDM-musiikin ystävä.

Lollapaloozan merkitystä 1990-luvun vaihtoehtomusiikin esiin nousulle ei voi liikaa painottaa. Perry Farrellin perustama festivaali järjestettiin ensimmäisen kerran vuonna 1991. Lollapalooza piti vuosien tauon 2000-luvun alussa, mutta palasi festivaalimaailmaan vuonna 2005. Siitä päivästä lähtien Lollapaloozassa on ollut Perry Farrellin mukaan nimetty Perry-lava. Viime vuosina Perry-lavalla on esiintynyt myös EDM-artisteja.

”Aina kun kuulen sitä musiikkia, haluaisin oksentaa. En voi sietä, mitä se teki rakastamalle musiikille eli houselle. House oli meditatiivista ja psykedeelistä, EDM kaikea muuta. Joskus pudistelen päätäni epäuskoisena omille festivaleilleni.”

Samaan syssyyn Farrell kuitenkin myöntää, että EDM-musiikki on tehnyt nykyiselle festivaalikentälle vain hyvää. Farrell myös kertoo, että aikoo perustaa uuden, ”musiikkiin” keskittyvän festivaalin seuraavan puolentoista vuoden sisään.

Samaisessa haastattelussa Lollapaloozan Perry Farrellin kanssa perustanut Marc Geiger kertoo, miten yli 20 vuotta sitten olemassa olleet alakulttuurit ovat tätä nykyä valtavirtaa, eikä todellista vastakulttuuria ole enää olemassa.

 

Lisää luettavaa