Flirttiä, söpöilyä ja viehätystä – Safira ravistelee ummehtuneen maskuliinisia räppiympyröitä tähdillä ja suudelmilla

Safira siirtyi Booalle ja julkaisi erittäin laadukkaasti toteutetun kappaleen.

09.07.2022

Keväällä 2021 debyytti-ep:nsä nimeltä Palasiks omakustanteena julkaissut Safira on lähikuukausina ollut kovassa nousussa. Viimeksi artistilta kuultiin uutta musiikkia toukokuun lopussa, kun hän julkaisi yhdessä Sara Been ja Jotti Singhin kanssa Baby Boo -nimisen kappaleen, jonka tituleerasimme bängeriksi. Monspin järjestämällä bootcampilla tavannut kolmikko on aikaisemminkin esiintynyt samalla albumilla, sillä alkuvuodesta ilmestyi kyseisen naisille sekä trans- ja muunsukupuolisille henkilöille suunnatun bootcampin antimet kokoava ep, josta kirjoitimme lisää täällä.

Tänä keväänä Safira kiinnitettiin indie-levymerkki Booalle, jonka muita artisteja ovat muun muassa Jambo sekä Louie Blue. Eilen ilmestyikin Safiran ensimmäinen tuotos Booan kautta, ja täytyy sanoa, että jos tällaista materiaalia on jatkossakin luvassa, on levy-yhtiövalinta osunut aivan nappiin.

Jalat alta -niminen single on nimittäin hurmaava tietysti Safiran teeskentelemättömän läsnäolon ja koukuttavan äänen takia, mutta myös huomiota herättävän imartelevasti toteutetun tuotannon ja kappaleen saaman jälkityöskentelyn ansiosta. Safiran sointuva ääni tulee kirkkaasti läpi ilakoivasti hyppelehtivän biitin, mutta samalla eri komponentit on kiedottu yhdeksi harmoniseksi ääniaaltomassaksi, joka ikään kuin kietoo kuulijansa suorastaan fyysisen hyvältä tuntuvaan soundillisten elementtien pumpuliseen peittoon.

Pumpulia toki on luvassa ihan jo siksi, että kyseessä on Safira: artistille ominaista on tähdillä ja suudelmilla koristellun maailmankuvan välittäminen, minkä pastellinväriset sävyt todella tuovat kaivattua pehmeyttä turhan maskuliinisten räppiympyröiden ummehtuneisuuteen. Jalat alta on sitä paitsi teemansakin puolesta hellän viekoitteleva ja raikkaan flirttaileva.

”Jalat alta on flirttiä, söpöilyä ja viehätystä hehkuva kappale, jota kuunnellessa on mahdotonta malttaa pysyä paikoillaan”, Safira kuvailee. ”Räppiversejen hauskat ja paikoittain häröt läpät yllättävät kuulijan ja tuovat kappaleeseen juuri sopivasti hyvää keveyttä viemällä jalat alta.”

Kappaleen laadukkaasta tuotannosta vastaavat Ilmari Turunen sekä Perjantai4000. Kuuntele kokonaisuus alta, mutta varoituksen kera: biisi on kuin petollisen makoisa karkki, jonka herkullisuutta ei edes tajua, ennen kuin on vahingossa vetänyt koko pussin tyhjäksi.

Lisää luettavaa