Foo Fighters järjestää kaksi juhlakonserttia Taylor Hawkinsin muistoksi – mukana melkoinen kirjo vierailijoita Brian Maystä Geddy Leehen

Konsertit järjestetään syyskuussa Lontoossa ja Los Angelesissa.

15.06.2022

Foo Fighters ja Taylor Hawkinsin perhe järjestävät kaksi tribuuttikeikkaa maaliskuussa 50-vuotiaana menehtyneen rumpalisuuruuden muistolle. Ensimmäinen konsertti järjestetään 3. syyskuuta Lontoon Wembley-stadionilla, ja toinen 27. syyskuuta Los Angelesin Kia Forumissa.

”Miljoonat surivat Taylorin ennenaikaista poismenoa, ja monet fanit ja muusikot, joita hän ihaili, ovat tehneet intohimoisia ja aitoja tribuutteja hänen kunniakseen. Konserteissa osa näistä artisteista, Hawkinsin perhe ja tietysti Foo Fightersin veljet kokoontuvat juhlistamaan Taylorin muistoa ja perintöä maailmanlaajuisena rock-ikonina”, Foo Fighters tiedottaa.

Bändin lisäksi lavalla nähdään kova kattaus vierailevia muusikoita. Muun muassa Pitchforkin mukaan Lontoon-keikalla esiintyvät Oasiksen Liam Gallagher, Queens of the Stone Age -nokkamies Joshua Homme, The Pretenders -yhtyeen perustaja Chrissie Hynde, musiikkituottaja ja cover-artisti Mark Ronson ja Supergrass-yhtye.

Lisäksi mukana ovat Jane’s Addictionin Chris Chaney, The Police -yhtyeen Stewart Copeland, jazz-rumpali ja tuottaja Omar Hakim, basisti Wolfgang Van Halen ja Hawkinsin Chevy Metal -coverbändi. Kattauksen nimekkäimmät vierailijat lienevät Queen-legendat Brian May ja Roger Taylor sekä Rushin Geddy Lee ja Alex Lifeson. Myös koomikko Dave Chappellen on ilmoitettu esiintyvän illan aikana.

Los Angelesin -keikan kokoonpanoa ei ole vielä julkistettu. Konserttien lipputulot ohjataan hyväntekeväisyyskohteeseen, jonka Foo Fighters ilmoittaa myöhemmin.

Foo Fightersissä vuodesta 1997 aina kuolemaansa asti soittanut Hawkins menehtyi Kolumbian pääkaupungissa Bogotassa 25. maaliskuuta. Virallista kuolinsyytä ei ole kerrottu, mutta ruumiinavauksessa löytyi jäämiä kymmenestä eri huumaus- tai lääkeaineesta.

Lisää luettavaa