G Livelab Tampere aloittaa koronapassikokeilun – passin esittäminen vapaaehtoista

G Libelab Tampere testailee koronapassia.

Sara Vertainen

G Livelab Tampere aloittaa koronapassikokeilun.

Koronapassia voi vilauttaa lipuntarkastuksen yhteydessä, mutta pakollista se ei ole.

Kokeilu alkaa tänään ja on voimassa G Livelab Tamereen syyskauden konserteissa.

Koronapassia kysytään lipuntarkastuksen yhteydessä, ja sen esittäminen on vapaaehtoista. Koronapassikokeilu toteutetaan yhteistyössä musiikkiklubin omistavan Muusikkojen liiton kanssa. Kokeilulla halutaan mahdollistaa kulttuuritapahtumien laajempi avaaminen ja antaa tukea koronapandemian runtelemalle kulttuurialalle, kertoo tiedote.

G Livelab teettää koronapassikokeilun aikana asiakaskyselyn, jossa kerätään palautetta koronapassin vaikutuksista asiakkaiden turvallisuuden tunteeseen ja haluun käydä konserteissa. Kokeilusta tehdään myös opinnäytetyö. Tutkimuksen tulokset toimitetaan edunvalvontajärjestöjen käyttöön tukemaan koronapassin käyttöönottoa laajemmin tapahtumissa.

”Olemme tuottaneet pandemian aikana yli 200 konserttia. Näistä ei ole tietojemme mukaan tullut yhtäkään koronatartuntaa, altistustilanteita on ollut yksi. Ammattimaisesti järjestettyihin konsertteihin on poikkeusaikanakin turvallista osallistua, kun noudattaa annettuja ohjeita. Koronapassikokeilulla haluamme parantaa asiakkaidemme turvallisuuden tunnetta sekä luoda uusia käytäntöjä, joilla kulttuurialaa voidaan nykyistä laajemmin avata”, kertoo G Livelab Tampereen toimitusjohtaja Annamaija Saarela.