Gary Numan ei ole vielä aivan tomua, vaikka uusi sinkku niin väittääkin: albumi ilmestyy lokakuussa

31.07.2013

Syntsapopin suuri uranuurtaja aikoo palata parrasvaloihin uuden studioalbumin kanssa ensimmäistä kertaa vuosikausiin.

Kuva: Phil King/Man Alive!

Kaikki tietävät Gary Numanin, myös ne, jotka eivät tiedä tietävänsä. Varhainen hittikappale Cars on soinut aina jossakin.

Mutta hiekkaa on valunut tiimalasissa melkoisia dyynejä. Maestron viimeisimmästä, vuonna 2006 ilmestyneestä Jagged-albumista on ehtinyt kulua jo seitsemän vuotta. Vaan nyt tilanne muuttuuu, sillä Numan on kytkenyt syntetisaattoriinsa virrat päälle ja nauhoittanut kaksitoista rallia kotonaan Los Angelesissa tuottaja Ade Fentonin ja Nine Inch Nails -kitaristi Robin Finckin katsoessa ystävällisesti päältä.

Näin ainakin meille lupailee Consequence of Sound, joka tietää myös kertoa, että uusi albumi, Splinter, oli alkujaan tarkoitus julkaista pian Jaggedin jälkeen. Muusikon masennus ja writer’s block sekä siinä sivussa syntyneet kolme tytärtä jarruttivat kuitenkin albumihanketta, kunnes lopulta keikat NIN:n kanssa plus yhteistyö amerikkalaisen Battles-yhtyeen kanssa herättivät nuupahtaneen luovuuden.

Splinter siis ilmestyy lokakuun puolivälissä Numanin oman Machine Music -levymerkin kautta. Albumin traileri ilmestyi vastikään YouTubeen. Myös ensimmäinen single, hiukan karusti ja itsetiedostavasti nimetty I Am Dust, on jo paljastettu ihmiskunnalle. Ja mikä ihaninta, sekin on pantu nettiin:

Lisää luettavaa