Gasellit sai ensimmäisen listaykkösensä – myös suomidiskon kulttiklassikko kiinnostaa

Jano oli viikon myydyin albumi.

Tero Ahonen

Gasellit-yhtyeen Jano-albumi löytyy Suomen virallisen albumilistan ensimmäiseltä sijalla. Yllekirjoittanut voi huokaista helpotuksesta, sillä kirjoittamassani levyarviossa tehtyä lupausta ei tarvitse näin ollen lunastaa.

Listaykkönen on Gasellien ensimmäinen, mutta aiempia sijoituksia tutkiessa suunta on väistämättä johtanut tähän. Debyyttialbumi Kiittämätön (2012) oli yhden viikon ajan sijalla 26. Aina (2013) oli niin ikään listalla viikon ja sijoitus oli 16. Seis (2015) oli seitsemän viikkoa listalla, parhaan sijoituksen ollessa 19. Veli (2017) on ollut albumilistalla ilmestymisestään asti, nyt siis jo 79 viikkoa, mutta korkein sijoitus oli julkaisuviikon 3.

Topkymppiin ei mahdu Gasellien lisäksi muita uutuuksia. Viime viikon kolme ensimmäistä liikkuivat Gasellien tieltä sijan alaspäin: J. Karjalaisen Sä kuljetat mua putosi kakkoseksi, Stam1na kolmoseksi ja Pää kii neloseksi.

Xxxtentacionin levyt ovat löytäneet tiensä takaisin soittoon: ?-albumi nousi sijalta 23 sijalle 13 ja 17-albumi sijalta 26 sijalle 17.

Toisiksi korkein kotimainen uutuuslevy on Iisan Päivii, öitä, joka löytyy vasta sijalta 32. Iisan albumin olisi pitänyt löytyä listalta jo viime viikolla, sijalta 23, mutta levy-yhtiön ”inhimillisen virheen” takia sitä ei ole rekisteröity listalle.

Fyysisen albumilistan neljän kärkipaikkaa on jaettu samojen artistien kesken kuin varsinaisen albumilistan, mutta hieman eri järjestyksessä. J. Karjalainen ykkösenä, Pää kii kakkosena, Stam1na kolmosena ja Gasellit nelosena.

Svartin uudelleen julkaisema Emilian kulttimainetta nauttiva albumi (1982) nousi fyysisen albumilistan sijalle 7. Tunnetuin kappale levyltä on Satan in Love.

PÄIVITYS 5.11. klo 15.14: Iisan albumin olisi pitänyt olla listalla jo viime viikolla; kappaleeseen lisätty levy-yhtiön tarkennus.