Genrerajoja rikkonut islantilainen elokuvasäveltäjä Jóhann Jóhannsson on kuollut 48-vuotiaana

Jóhannsson voitti muun muassa Golden Globen parhaasta elokuvasävellyksestä Stephen Hawking -elämäkertafilmissä Kaiken teoria 2014.

11.02.2018

Elokuvasäveltäjänä ehkä parhaiten tunnettu, elektronista ja klassista musiikkia innovatiivisesti yhdistellyt Jóhann Jóhannsson on löydetty kuolleena Berliinistä nyt perjantaina. Vasta 48-vuotiaan Jóhannssonin kuolinsyytä ei vielä tiedetä.

Jóhannsonin edustajat Redbird Music Management -firmasta vahvistivat uutisen säveltäjän Facebook-sivulla:

”Vahvistamme rakkaan ystävämme Jóhannin kuoleman syvän surun saattelemina. Olemme menettäneet yhden lahjakkaimmista ja upeimmista ihmisistä, jonka meidän on ollut etuoikeus tuntea ja jonka kanssa työskennellä. Hänen musiikkinsa inspiroi meitä edelleen.”

Islantilainen Jóhannson teki taustamusiikit muun muassa Denis Villeneuven elokuviin Vangitut, Sicario ja Arrival sekä Stephen Hawkingista kertovaan elämäkertafilmiin Kaiken teoria, josta voitti myös Golden Globen. Jóhannsson oli myös ääni- ja musiikkikonsultti Darren Aronofskyn elokuvassa Mother!

Nuorempana Jóhannsson soitti islantilaisissa rock-bändeissä kuten Olympia, Unun  ja Ham, sekä oli mukana perustamassa taidekollektiivi Kitchen Motorsia. Elokuvasävellysten lisäksi hän julkaisi myös sooloalbumeita, joista viimeisin oli vuoden 2016 Orphée.

Lisää luettavaa