Gettomasa jatkaa perinnettään – raskaansarjan tyylinäyte oman porukan reppauksesta

Hyvä me!

Max Steffansson

Gettomasalla on ollut tapana aloittaa uusi vuosi uudella biisillä. Yhden välivuoden jälkeen on aika palata raiteilleen: Hyvä me ilmestyi sekä suoratoistopalveluissa että Tuomas Nurmen ohjaamana musavideona. Biisin ovat tuottaneet Ruuben ja GoodJobLarry.

Hyvä me on kuin rinnakkaisteos muutaman vuoden takaiselle Masan uudenvuodenbiisille, Lössille. Tulokulma on kuitenkin hyvin erilainen: Lössi oli kuin räjähtämäisillään oleva pommi, aggressiivinen ja uhkaava kappale, jolla oli äänessä räppäri joka oli valmis syömään kaikki edestään. Hyvä me -biisillä räppää ravintoketjun huipulle tiensä raivannut ja oman arvonsa tiedostava artisti. Jokainen rivi painaa tonnin ja tipautetaan syliin itsevarmuudella, joka saa geigermittarit värähtelemään toisella puolen palloa.

Ja tällainen ulosanti on syy, jonka vuoksi keräännymme kuuntelemaan, kun suomiräpin kuninkaallinen avaa suunsa.

Kun kotikulmia ja omaa tiimiä on repattu tarpeeksi, Gettomasa kääntää katseensa omien ympyröidensä ulkopuolelle. Internetissä on jo ehditty spekuloimaan, keneen Gettomasa viittaa uhriutujana. Tätä emme lähde arvailemaan! Toinen merkittävän kuuloinen sivallus tulee kappaleen loppumetreillä: ”Pari vuotta sä olit tähti, nyt lento hyytymäs, mayday.”

Spekuloimme, että tässä viitataan räppäriin, joka kertoi parin vuoden takaisessa jättihitissään olevansa korkealla kuin lentokone. Gettomasa kertoi Rumban toimituksen tulkinnan olevan yli-innokas: tämä ei ole osoitettu Williamille eikä hänellä ole mitään miestä vastaan.

Joka tapauksessa: biisi on hyvä!

PÄIVITYS 14.1.2022 klo 12.24: Nähtävästi Rumban toimituksessa on pihvinnälkäisiä tahoja, ja tulkintamme sivalluksen kohteesta on väärä! Gettomasa lähestyi Rumbaa ja oikaisi asian laidan: tässä ei sivalleta Williamin suuntaan, toisin kuin me alkuperäisessä jutussa spekuloimme! Jutun sisältöä muutettu niiltä osin.