Gettomasa laittaa jauhot suuhun jenkkiräpin larppaajille

Gettomasa julkaisi uuden musiikkivideon.

19.01.2018

Chosen One -albumillaan (2016) rehdin räppäämisen eturivistä paikan lunastanut ja 17-ep:llä (2017) jalansijojaan siellä tukevoittanut Gettomasa julkaisi singlen, joka enteilee vuoden 2018 olevan tämän jyväskyläläisen.

Lössi-kappaleen on tuottanut Gettomasan luottomies Ruuben. Biittiä Gettomasa kommentoi Rumballe näin:

”Lössissä ei ole boombap-rumpuja, niin tämän hetken 14–15-vuotiaat on sitä mieltä, että vittu tämä on kaupallista paskaa. Ne kun on oppineet myöhemmin sen mallin, mikä on aitoa räppiä.”

”Mutta ei se mikään poppibiisi ole. Se on about niin antipop kuin voi olla”, Gettomasa lisää.

24-vuotiaan PME-artistin itsevarma ja aggressiivinen riimittely lähentelee koskemattomuus-statusta. Sanoitusten tasolla voi aistia jääkylmien tikareiden sinkoilevan ”nykymeiningin” moniin suuntiin.

”Minua kyllästytti se, että jengi pöllii ulkomaisia sanoja, jenkkiräppisanoja. Kaikki sanoo squad ja gang. Ja pull-uppaa. Ja fuck-uppaa. Ja mulla on sidebitch. Jengi larppaa vain jotain jenkkiräppäreitä”, Gettomasa kertoo biisistä.

”Meillä on omia juttuja, joita me käytetään arjessa. Samalla tavalla kuin niillä on omat jutut, joita ne käyttää. Ei täällä jengi sano pull-uppaa ennen kuin ne kuulee, mitä Lil Yachty sanoo ja koettaa tehdä perässä sen.”

Josta päästään biisin nimeen ja kantavaan teemaan, lössiin.

”Minusta lössi on makea, vähän unohdettu termi, mutta sellainen, joka on meillä päin käytössä. Se sana on leija ja maukas, jota tulee käytettyä sivusuun. Ei silleen, että se olisi mikään the juttu. Squad ja gang on autollinen fuckboita, mutta lössi on liikaa ihmisiä.”

Lössi-musiikkivideo on Tuomas Nurmen käsialaa. Pääosissa nähdään Gettomasa lösseineen ja meininki on 100-prosenttisen aitoa räppivideokuvastoa.

YouTube video

Lisää luettavaa