Grammyissa myös Suomi-edustusta – kaksi suomalaista rap-tuottajaa mukana ehdolla olevassa albumissa

MD$ ja Alex Leone olivat mukana 6lackin ehdolla olevalla albumilla.

29.11.2017

Räppäri-laulaja 6lackin albumi Free 6lack on ehdolla parhaimmaksi ”urban contemporary” –albumiksi Grammyissa. Kyseessä on r’n’b-musiikkityyliin perustuva ”parhaan urbaanin nykymusiikkialbumin” kategoria, joka on otettu Grammyissa käyttöön vasta vuonna 2013. Kyseiset albumit sisältävät tässä tapauksessa perinteikästä r’n’b:ta enemmän ”nykyaikaisia ja urbaaneja r’n’b-elementtejä”.

Aiemmin tämän palkinnon ovat voittaneet Frank Ocean albumillaan Channel Orange, Rihanna albumillaan Unapologetic, Pharrell Williams albumillaan Girl, The Weeknd albumillaan Beauty Behind the Madness ja Beyoncé albumillaan Lemonade.

Tänä vuonna 6lackin lisäksi ehdolla ovat Childish Gambino albumillaan ”Awaken, My Love!”, Khalid albumillan American Teen, SZA albumillaan CTRL ja The Weeknd albumillaan Starboy.

6lakin albumilla ovat mukana kaksi suomalaistuottajaa, MD$ ja Alex Leone. Tuottajakaksikko on ollut mukana tekemässä levyn avaavaa Never Know -kappaletta. Mikäli 6lack albuminsa kanssa vuonna 28. tammikuuta 2018 pidettävässä tilaisuudessa pokaalin voittaa, niin silloin suomalaiskaksikko on ollut mukana Grammy-palkitulla levyllä. Tarkkoja palkintospeksejä ei tämän kategorian osalta vielä Grammyjen verkkosivuilla ollut, mutta eiköhän hommat selkiä sitten tammikuussa.

Suoritus on joka tapauksessa komea ja hatunnoston arvoinen ja kertoo siitä, että pikkuhiljaa suomalaiset ovat tekemässä nimeään isommaksi urbaanimman musiikin saralla, myös ulkomaisilla markkinoilla.

Kyseessä ei ole myöskään ainoa kyseisen kaksikon tuotanto ulkomaisissa yhteyksissä, vaan parivaljakon tuotantoa kuultiin tänä vuonna myös A$AP Twelvyyn 12-albumilla, josta voit lukea lisää jutun alta. Jäämme mielenkiinnolla odottamaan, että onko vastaavia uutisia tulossa lähiaikoina vielä lisää.

Mikäli MD$ ja Alex Leone eivät soita kelloja, niin olet silti mahdollisesti kuullut heidän tuottamia kappaleita. MD$ on tehnyt biittejä muun muassa JVG:lle ja Mikael Gabrielille. Aleksi Asiala taas on tuottanut esimerkiksi Gettomasaa ja Reino Nordinia.

Kuuntele kotimaista tuotantoa sisältävä Never Know -kappale alta. Sen alta löydät MD$ yhteiskappaleen Mikael Gabrielin kanssa, sekä Alex Leonen tuotantoa olevan Gettomasan ja Graciaksen Entä sä -kappaleen.Lisää luettavaa