Grouper saapuu Helsinkiin uuden upean albuminsa kanssa

Liz Harris nähdään Savoy-teatterissa keväällä.

03.11.2021

Grouper eli Liz Harris konsertoi Helsingin Savoy-teatterissa 18. huhtikuuta. 33 euron hintaisten lippujen myynti alkaa Lippupisteessä perjantaina 5. marraskuuta kello 9.

Grouper esiintyi edellisen kerran Suomessa keväällä 2018. Mikael Mattilan mukaan Harris esitti Temppeliaukion kirkossa tuolloin ”vuoden hartainta, kauneinta ja vaikuttavinta musiikkia”. Grouperin edellisen albumin Grid of Pointsin (2018) kappale Parking Lot valittiin Rumbassa yhdeksi kyseisen kevään merkittävimmistä biiseistä.

Yhdysvaltalaisartistin tuorein albumi on juuri julkaistu Shade, jonka työstämisen Grouper aloitti jo 15 vuotta sitten. Levy lienee miltei pelkistetyintä Grouperia. Shadella Harrisin hauraat folk-kappaleet eksyvät sumuun. Kappaleet kulkevat säröisten tiheikköjen läpi välillä kompastellenkin. Tunnelmaltaan levy ei ole eheä tai edes täysin ”valmiin” tuntuinen kokonaisuus, ja tässä tapauksessa se on omiaan lisäämään intiimiyden tunnetta. Jos Shade ei ole aivan vuoden paras, niin ainakin kiehtovin albumi.

Grouper (USA)
Ma 18.4.2022 Helsinki, Savoy-teatteri
Liput 33/38 €
Tapahtuma Facebookissa

Lisää luettavaa