Guns N’ Rosesiin liitetty plagiointikohu jatkuu, Sweet Child O’ Minen ”esikuvaksi” arvellun kappaleen tekijä kommentoi tilannetta

Guns N' Roses -kohu jatkuu.

Guns N' Roses tekee ehkä paluukiertueen

Viime viikolla maailmalla nousi kohu siitä, miten Guns N’ Rosesin Sweet Child O’ Mine olisi plagiaatti australialaisen Crawl-yhtyeen vuonna 1981 julkaisemasta Unpublished Critics -kappaleesta.

Nyt ääneen on saatu vihdoin myös Crawl-yhtyeen laulaja ja väitetyn alkuperäiskappaleen toinen säveltäjä James Reyne. Reynen mukaan kappaleet kuulostavat pikkuriikkisen verran toisiltaan, ja Crawl-fanit ovat huomautelleet asiasta bändille tasaisin väliajoin.

”Ei ole poissuljettua, että noiden kahden kappaleen välillä on yhtäläisyyksiä. Eikä sekään ole mahdotonta, etteivät he olisi olleet tietoisia tietyistä australialaisista kappaleista”, Reyne kertoi kovin kiemuraisin sanakääntein.

Reyne ei kuitenkaan jaksa eikä edes halua lähteä taistelemaan Guns N’ Rosesin lakimiesarmeijaa vastaan, hän kertoo Daily Mail Australialle antamassaan haastattelussa.

Nykyään 57-vuotias Reyne ei ollut ihmeellisen innoissaan Gunnareista näiden noustua katurockin huipulle debyyttialbumillaan. Edes Sweet Child O’ Minen video ei herättänyt Reynessä sen kummempaa mielenkiintoa ainakaan musiikillisesti.

”Lähinnä katselin videota ja yritin arvuutella, olivatko bändiläiset pilvessä ja heroiinipäissään.”