Hallitus: Rajoituksia puretaan – 50 henkilön kokoontumiset sallitaan

Tiedotustilaisuus koronaviruksen vuoksi asetettujen rajoitusten purkamisesta järjestettiin juuri.

AOP

Hallituksen oli määrä tiedottaa kokoontumisrajoitusten jatkosta sunnuntaina 3. toukokuuta. Neuvotteluiden venymisten johdosta tiedotustilaisuus siirrettiin maanantai-iltaan.

Pääministeri Sanna Marinin johdolla hallitus kertoi juuri koronaviruksen vuoksi asetettujen rajoitusten asteittain purkamisesta.

Kokoontumisrajoitusta löysennetään: kesäkuusta alkaen 50 hengen kokoontumiset sallitaan. Uusi rajoitus on voimassa toistaiseksi. Tilannetta arvioidaan uudelleen kesäkuun lopussa, kertoi sisäministeri Maria Ohisalo.

50 henkilön kokoontumisrajoitusta sovelletaan myös kulttuuri- ja harrastustilaisuuksissa. Turvallisuus varmistetaan asiakasmäärien, turvaetäisyyksien ja hygieniaohjeiden kautta.

Ravintoloita ja kahviloita voidaan avata ”hallitusti ja asteittain” niin ikään 1. kesäkuuta alkaen. Varotoimenpiteitä tehdään, niistä kerrotaan myöhemmin.

”Tarvitaan arkijärkeä ja suositusten noudattamisessa”, valtiovarainministeri Katri Kulmuni totesi.

Kirjastojen uloslainaus avataan välittömästi. Valtion ja kuntien museot, teatterit, Kansallisooppera, kulttuuritalot ja kirjastot avataan kesäkuussa hallitusti.

Edellisessä tiedotustilaisuudessa yli 500 henkilön yleisötilaisuuksien kieltoa jatkettiin ainakin 31. heinäkuuta asti. Loppukesän ja syksyn tilanteesta tiedotetaan kesäkuussa. Elokuun festivaalit, kuten Flow, Weekend ja Helsingin juhlaviikot joutuvat siis edelleen odottelemaan päätöksiä kokoontumisrajoituksista.