”Haluan, että mun taidot puhuu puolestaan” – haastattelussa mystinen Vince Vigo

Vince Vigo tekee elektronista musiikkia.

Rumban juttusarjassa nostetaan esiin nousevia ja potentiaalisia nimiä. Jutussa käydään läpi paitsi artistin suhtautumista musiikkiin, myös sitä miten artistin polulle ikinä päädyttiin. Edellisessä osassa oli Kolaus, sen löydät täältä.

Tällä kertaa vuorossa on Vince Vigo, joka tekee elektronista pop-musiikkia. Laulajalla on yhteytensä Louie Bluen taustajoukkoihin. Erikoisuutena hän haluaa pysytellä salaperäisenä, kysyimme miksi.

Mikä soi napeissa just nyt?
”Just nyt napeissa soi Ashnikko, Rina Sawayama ja Poppy. Kaikkien kolmen musa on sellasta aggressiivisen hyvän mielen musaa, mistä ei voi tulla ku vahva olo. Nää kun soi, mä oon kuningas eikä kukaan voi sitä multa kiistää.”

Mist sä tuut?
”Oon Vince Vigo, mä teen aika intensiivistä elektronista dark poppia. Kaikki lähti Turusta Yliopistonkadulta kellaristudiolta, joka oli itseasiassa yhden Booa Musicin tuottajan äidin taloyhtiön pommisuoja. Alusta asti Booan tyyppien kanssa on ollut yhteinen luottamus, että mennään niin korkealle kuin vaan voi päästä. Se on ollut aikalailla itsestään selvää ja sanaton sopimus.”

Silloin tajusin, että haluan artistiksi.
”Mun koko elämän ajan oon tehny kyllä musiikkia eri muodoissa, mutta kun 2017 tutustuin mun tuottajan Perjantai4000 kanssa ja alettiin vaan äänittelemään biisejä, tiesin et täs on joku isompi juttu tiedossa. Pikakelaus eteenpäin vuoteen 2020 ja kolme singleä ulkona, enkä malta oottaa mihin tästä vielä päädytään.”

Musiikillinen esikuvasi?
Tyler, the Creator on ollu mulle aina tosi iso esikuva. Se, miten joka levyllä se keksii ittensä uudestaan, miten se jaksaa jatkuvasti kehittää itteään, ja miten paljon musan ulkopuolellakin se tekee duunia (esim. Golf Wang), on niin inspiroivaa. Yleisesti vaan maailman siistein äijä.”

Supervoimasi?
”Sanoisin ehkä mun tapa pukea asioita ja tunteita sanoiksi. Koen, että mun lyriikat kertoo tosi taitavasti ja yhtenevästi tarinansa alusta loppuun.”

Jos nyt kuulisit musiikkiasi ensimmäistä kertaa, niin mihin siinä rakastuisit?
”Onks tosi itserakasta sanoa laulusaundi? Mä nään sen olevan yksi mun musan suurimpia vahvuuksia. Heti tiukkana kakkosena tulisi lyriikat, koska kuka muka ei samaistu sydänsuruihin, rakkausdraamaan ja yleiseen suomalaiseen melankoliaan?”

Mystisyys?
”Oon halunnut mun homman menevän musiikki edellä. Tosi helposti vielä nykypäivänäkin musiikki lokeroidaan sen esittäjän perusteella, usein vielä täysin ulkomusiikillisten juttujen kautta. Aion pitää itteni taka-alalla niin pitkään kuin mahdollista, koska haluan että mun taidot puhuu puolestaan.”

Tulevaisuus?
”Koko vuosi ollaan menty nyt julkaisu kerrallaan, mut nyt alkaa pikkuhiljaa askel tuntua varmemmalta. Tulevaisuuttakin on suunniteltu eli ep:tä tehdään ja sitä kohti ollaan menossa. Uskon että viimeistään ep:n myötä Vince Vigon maailma avautuu kaikille.”