”Haluan viedä taiteeni seuraavalle tasolle” – Yeboyah solmi sopimuksen Sonyn kanssa

Emma-ehdokkaana ollut omakustanneräppäri siirtyy Sonyn talliin. Uutta musiikkia jo tällä viikolla.

19.01.2021

Kovassa nosteessa oleva helsinkiläisräppäri Yeboyah on solminut levytyssopimuksen Sony Music Finlandin kanssa. Yhteistyön ensimmäistä julkaisua ei tarvitse odotella pitkään, sillä Yeboyahin uutta musiikkia päästään kuulemaan jo tämän viikon perjantaina 22. tammikuuta.

Yeboyah, oikealta nimeltään Rebekka Kuukka, on rakentanut uraansa ilman levy-yhtiötä aina vuonna 2017 julkaistusta debyyttisinglestään Broflake asti. Omakustanteisena julkaistu Elovena-ep (2019) toi Dreamgirls-kollektiiviin kuuluvalle räppärille Emma-ehdokkuuden. ”Huolella tehdyn pohjatyön päälle on nyt hyvä rakentaa tarinan seuraavaa lukua”, tiedotteessa lupaillaan.

”Olen itsenäisenä artistina saavuttanut jo paljon, mutta haluan viedä taiteeni seuraavalle tasolle. Olen innokas oppimaan uutta ja minulle tärkeintä on ihmiset, joiden kanssa työskentelen. Sonylla puhaltaa uudet tuulet ja koen, että yhtiötä ollaan rakentamassa sellaiseen suuntaan, johon itsekin olen kasvamassa”, Yeboyah kertoo.

Yeboyah kertoo, että yksi keskeinen syy valita Sony levy-yhtiökseen on yrityksen markkinointijohtajana toimiva Jannika Nyqvist, johon Yeboyah tutustui jo uransa alkuvaiheessa.

”Jannika on osoittanut kiinnostusta kohtaani jo ihan ensimmäisestä sinkustani lähtien. Haluan koota ympärilleni tiimin, jonka koen turvalliseksi ja johon luotan. Jannika on skenen sisällä arvostettu henkilö ja hän ollut uransa aikana mukana rakentamassa useita isoja artistiuria. Olen äärimmäisen kiitollinen, että juuri hän haluaa seistä rinnallani musiikkiurani rakentamisessa. Meillä on Jannikan kanssa yhteinen visio siitä, miten haluamme artistiuuttani edistää.”

Jannika Nyqvistin mukaan Yeboyah on kulttuurialan moniosaaja ja äärimmäisen lahjakas artisti.

”Hänellä on todella vahva oma visio, jota hän on itsenäisesti toteuttanut jo vuosia. Hänen kaltaisensa artistien kanssa on todella inspiroivaa tehdä yhteistyötä. On hienoa, että pääsemme vihdoin julkistamaan alkaneen yhteistyön ja myös esittelemään uutta musiikkia”, Nyqvist sanoo.

Lisää luettavaa