HD-vinyylilevyt tulevat, koska miksei – muodikasta retroteknologiaa on kiva parannella kun sijoittajat syytävät miljoonia keksijän syliin

Ensimmäiset teräväpiirtoälppärit ilmestyvät kauppoihin ensi vuonna.

Pidemmät soittoajat, kovemmat volyymit ja uskollisempi äänentoisto. Sitä vinyylilevyiltä kaivataan vuonna 2018, ainakin jos kysyy itävaltalaisen startup-firma Rebeat Innovationin perustajalta Günter Loiblilta.

Tai vaikka niiltä sijoittajilta, jotka juuri pudottivat yrityksen kassaan 4,8 miljoonan dollaria tuotekehittelyä varten. Tällä rahalla firman on tarkoitus saada HD-älpyrät kauppoihin vielä vuoden 2019 aikana.

Pitchfork-lehti raportoi, että teräväpiirtovinyylien patentoitu tekotapa mahdollistaa 30 prosenttia perinteistä vinyylilevyä pidemmät soittoajat, saman verran lisää äänenvoimakkuutta ja ylipäätään paremman äänenlaadun. Uudet upeat HD-vinyylit kuitenkin soivat edelleen ihan tavallisissa vinyylisoittimissa.

HD-vinyylit konvertoidaan ensin digitaalisesti virtuaaliselle 3D-kartalle, jonka perusteella laserit kaivertavat musiikin vinyylin uriin. Tämä on firman mukaan siinäkin mielessä positiivinen juttu, että tässä metodissa ei tarvita perinteisten vinyylien painatuksessa käytettyjä kemikaaleja lainkaan.