Helsingin musiikkivisailijat, huomio: Wizard of Loose alkaa sunnuntaina

Vetovastuu on vaihtunut, mutta tietämystä punnitaan jälleen joka toinen viikko.

Wizard of Loose -musavisan kevätkausi pyörähtää käyntiin sunnuntaina 9. helmikuuta. Musiikkitietämyksen määrästä ja laadusta kilpaillaan joka toinen sunnuntai visan nimensä mukaisesti Helsingin Bar Loosessa alkaen kello 18.

Tietokilvoittelun vetovastuu on vaihtunut. Yksi uusista visaisännistä on Teemu Fiilin, Rumban entinen päätoimittaja ja moninkertaisen Wizard of Loose -mestarijoukkue Mack Daddyn jäsen. Mitä on luvassa ja uskaltaako sekaan sukeltaa – annetaanpa miehen itsensä kertoa.

Vetäjätiimi on vaihtunut, ketkä visaa nyt siis vetävät?

”Nyt visailun ydinryhmässä on mukana Teemu Fiilin, Antti Isokangas, Jani Järvinen, Johannes Kinnunen, Mikko Knutas, Matti Markkola, Oskari Onninen ja Timo Pennanen. Upea all male panel siis!”

Minkälaisia uudistuksia on odotettavissa?

”Tapahtuman kuvauksessa luvataan, että huoli pidetään siitä, ettei raaoilla rokkimuskeleilla tai ylimaallisella möhismuistilla dominoida liikaa, vaan kysymysten skaala ulottuu nuorisohapatuksista ja ajankohtaisaiheista kiusallisimpiin guilty pleasureihin, pop-museon nurkkiin kadonneisiin yhden hitin ihmeisiin, internet-uskottaviin alakulttuurisuosikkeihin, laulaviin tosi-tv-hahmoihin ja sieltä aivan minne tahansa muualle. Toisin sanoen rock-visailusta ei ole kysymys, vaan musiikki-aiheita käsitellään monipuolisesti ja kulttuurin eri vinkkeleistä katsottuna. Emme myöskään toivo nukuttavamme visailijoita, vaan haluamme tehdä viihdyttävää visailua, jollaiseen itsekin haluaisimme osallistua – joten yritämme pitää mukana hauskuuden, nokkeluuden ja oivaltavuuden.”

Olet voittanut Wizard of Loosen useamman kerran. Oliko isännäksi siirtymisen tarkoituksena vetäytyä kilpailusta huipulla ja antaa muillekin mahdollisuus?

”Tämä tosiaan on käynyt mielessä! Visailutiimissä on useita pitkään (myös SM-tason arvokisoissa!) menestyneen Mack Daddy -joukkueemme jäseniä, sekä myös yksi kilpailijajoukkueemme jäsen, jolla on kokemusta visailun järjestämisestä. Wizard of Loose on ollut ainakin useimmille meistä henkinen koti, emmekä ole muissa visailuissa paljon luuhanneet. Nyt yhden vuoden mittaisen kilpatauon jälkeen visailuhammasta alkoi kolottaa sen verran, että ajatus meille rakkaan kilpailun kunnian palauttamisesta tuntui tarpeelliselta.”

Musavisailu ei ole pelkkää knoppitietämyksellä pätemistä. Onnistuneella joukkueen nimellä voi saada osakseen hyväksyvää nyökkäilyä eli miltei mittaamatonta arvostusta. Mikä on kaikkien aikojen paras musavisajoukkueen nimi?

”Vanhan koulun mestareihin kuuluu jo klassikoksi muodostunut Ihmi Zeni Geva Toisen Luo. Best new quiz team name -leiman voisin puolestaan antaa edellisellä kaudella Loosessa visailleelle Martin revittelee: Alan vegaaniksi” -joukkueelle.”

Uskaltaako Wizard of Looseen osallistua, jos ei ole auttamattomasti syvällä pelissä?

”Ehdottomasti uskaltaa ja pitää, aivan varmasti riittää, että rakastaa pop- ja rockmusiikkia! Toki Wizard on ’oikea visailu’, joten vaikeampiakin kysymyksiä on joukossa – mutta rohkenen väittää, että pisteitä saa kerättyä ja hauskan illan vietettyä vaikkei olisi mikään kävelevä musiikin ensyklopedia.”

Wizard of Loosen kevätkausi alkaa Bar Loosessa sunnuntaina 9. helmikuuta. Lisätietoja Facebookista.