Helsingin Suvilahteen avataan uusi tapahtumapaikka

Tiivistämö avataan syyskuussa.

Iina Kaikko

Helsingin Suvilahdessa avautuu syyskuun loppupuolella uusi, Tiivistämö-niminen tapahtumapaikka, joka seuraa maaliskuussa lopettaneen Kulttuuriareena Glorian jalanjäljissä.

Tiivistämön tarkoituksena on luoda erityisesti nuorille ja nuorille aikuisille suunnattuja kulttuuri- ja taidetapahtumia, kuten keikkoja, klubeja, tanssitapahtumia ja pieniä festareita. Ja mikäli kokemus käytännön työkokemus kiinnostaa, Tiivistämö tarjoaa nuorille myös mahdollisuuksia kokeilla tapahtumatuontantoa työharjoittelujakson kautta.

”On upea asia, että uusi tapahtumatila löytyi juuri Suvilahdesta. Helsingin kaupungin strategisena linjauksena on kehittää alueesta kansainvälisesti erottuva, pysyvä tapahtuma-alue ja kaupungin nuorisopalveluiden ylläpitämän Tiivistämön sijoittuminen alueelle tukee omalta osaltaan hyvin tätä tavoitetta”, iloitsee toiminnanjohtaja Pekka Mönttinen.

Tiivistämön avajaiset ovat Planet Suvilahti -tapahtuman ohessa 21. syyskuuta klo 12.00-22.00. Tiivistämön ensimmäinen teemakuukausi starttaa samana päivänä. Ensimmäistä kuukautta varten on suunniteltu kolmiulotteinen valo- ja videoinstallaatio, joka toimii tapahtuma-areenana kaikille Tiivistämöllä kuukauden aikana järjestettäville tapahtumille.